slavni splićanin

Ukradite pokoju ideju za izlazak od Luke Nižetića, koji otkriva svoja omiljena mjesta u Zagrebu: 'Volim taj šušur i miris grada'

08.10.2022 u 19:41

Bionic
Reading

Još 2007. godine pjevač i (danas uspješni ugostitelj) je izjavio da se ne namjerava doseliti u glavni grad Hrvatske jer je zaljubljen u svoj rodni Split, gdje su mu obitelj, prijatelji, more i sve što ga ispunjava te da mu 'Zagreb dođe kao ljubavnica s kojom se sastane s vremena na vrijeme'. Ubrzo nakon toga se zbog poslovnih obaveza preselio iz Dalmacije, a sada uživa u svojoj ulici u centru grada. No to nije njegovo jedino najdraže mjesto u Zagrebu

Zadnjih godina Luka Nižetić zime provodi u Zagrebu i koliko god voli adrenalin, gužvu i ludilo, s druge strane voli i mir, samoću, more i vodu kao medije koji ga liječe, a sve mu to pruža Komiža, gdje boravi otprilike od 15. travnja do 15. rujna, gdje ima i dva restorana. Pročitajte koje su mu najbolje zagrebačke destinacije.

Vlaška ulica

'Ulica u kojoj živim već skoro 15 godina. Lokacija za poželit', gdje mi je sve na dohvat ruke. Blizu mi je omiljeni restoran, a i centar je pet minuta hoda pa se često s prijateljima nađem na nekoj subotnjoj kavi, pogotovo ako je lijep sunčan dan. Kako mi prozori gledaju na dvorišni dio, ne čujem buku grada, a zimi pogled na bijele snježne krovove starih okolnih kuća u meni budi neku toplinu i sjetu', objašnjava pjevač.

Dolac

Gradska tržnica se, kaže, neminovno nadovezuje na njegovu Vlašku jer je na putu prema centru. 'Kao veliki zaljubljenik u gastronomiju, često na njoj kupim domaće kvalitetne namirnice, a i ribarnica je prvoklasna. Volim taj šušur i miris grada, a na kraju uvik naiđem i na nekog poznatog pa se povratak doma oduži', priznaje Splićanin.

Maksimir

Smatra da je kao vlasniku psa Zagreb zaista idealan grad gdje se može naći dosta poželjnih lokacija za šetnju, a među njima je svakako Maksimir. 'Prošao sam ga uzduž i poprijeko, sve je super markirano, tako da se ne možeš izgubiti jer često znam šetati neutabanim stazama. Mislim da Chaka više voli Maksimir od Cmroka jer mu je tamo jezero i patke pa dok je bio mlađi, često je znala probuditi se njegova vučja narav, no na svu sreću nitko još nije nastradao jer su patke bile uvijek brže', kaže Luka.

Tvornica kulture

Čest je posjetitelj koncertnih događanja, a Tvornica kulture je definitivno mjesto gdje je, otkriva, pogledao najviše koncertnih nastupa u Zagrebu. 'Na kraju, deset minuta je hoda od moje Vlaške pa mi nikad nije bio problem malo i zaružiti nakon tih posebnih koncertnih večeri. Šetnja noću centrom grada, dok tišina caruje, poseban je doživljaj i nekako mi se u tim trenucima Zagreb čini najbližim', ističe pjevač koji će u tom klubu održati koncert 28. listopada.