savršen model

Udobne i chic ove se cipele vraćaju svakog proljeća, a ovo je dokaz da su nosive uz baš sve

16.04.2024 u 09:38

  • +8

Hailey Bieber

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Poznata lice okupila su se ovog vikenda na popularnom Coachella festivalu koji se svakoga proljeća održava u Kaliforniji, a među njima bila je i Hailey Bieber koja je je i ovog puta istaknula svoj prepoznatljiv stil i hit cipele koje su toliko dobre da idu uz sve

Coachella, glazbeni festival koji se održava usred kalifornijske pustinje osim ljubitelja glazbe, svake godine privuče i ogroman broj poznatih lica, a prvi vikend nisu propustili Justin i Hailey Bieber, Emma Roberts, Taylor Swift i Travis Kelce, Robert Pattinson koji je pratio nastup svoje izabranice Suki Waterhouse i brojni drugi.

Hailey Bieber ni ovog puta nije odustala od svog prepoznatljivog stila pokazavši još jednu u nizu zanimljivih kombinacija. Poznata trendseterica poigrala se s sportskim i chic komadima te je kratke, čipkom obrubljene hlačice spojila sa zelenom sportskom majicom, a stajling je zaokružila zanimljivim i pomalo neočekivanim izborom cipela – lakiranim Mary Jane cipelama uz dodatak bijelih čarapa.

NAJPOPULARNIJI FESTIVAL

Važno je biti viđen: Brojna poznata lica pohrlila na Coachellu

Pogledaj galeriju

Hailey inače ciple poput mokasinki i balerinki voli kombinirati s kratkim krojevima poput minica i kratkih hlačica, a ovom kombinacijom je pokazala kako su Mary Jane cipele doista nosive uz sve pa ni ne čudi da je upravo ovo jedan od najpoželjnijih modela za proljeće.

Inače, Mary Jane cipele prvotno su kreirane kao dječje cipele, a sve do 20. stoljeća bile su nazivane 'bar shoes' zahvaljujući prepoznatljivom remenom ('bar') koji se protezao preko rista. Tek 1904. godine cipele su preimenovane u 'Mary Janes', inspirirane likom iz američkog stripa koji je nosio upravo takav, identičan model.

Od tog trenutka na tržišti su se pojavile i Mary Jane cipela u verzijama za odrasle i to s potpeticom, a modna scena ih je vrlo brzo prihvatila. Flapper djevojke su u njima plesale tijekom zlatnih 20-ih, a onda je u 60-ima britanska dizajnerica Mary Quant, inale izumiteljica minice, učinila je ovaj model cipela nezaobilaznim modnim komadom tako što je supermodel Twiggy fotografirala u Mary Jane cipelama.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

A njihova popularnost ne jenjava ni danas, te su i ove proljetne sezone jedan od najpoželjnijih modela koji uspješno spaja stil i udobnost. Izgledaju fantastično nošene s trapericama, proljetnim haljinama ili setovima od tvida, ili, ako je vjerovati Hailey, jednoj od najpoznatijih trendseterica i diktatorica trendovca, s doslovce bilo čime iz ormara.