VELIČANSTVENO

U ovome je tajna savršeno kremaste kajgane

26.11.2014 u 08:28

Bionic
Reading

Kajgana za doručak, večeru pa čak i ručak, odlično je jelo kada nemate vremena za kuhanje, a i dalje ćete pojesti kvalitetan obrok

Da bi jaja bilo najbolje nabavljati iz organskog uzgoja, ne treba posebno naglašavati jer svi znaju da su zdravija. I što bi onda nedostajalo ukusnoj i kremastoj kajgani za ručak? Dodajte joj jednu zdjelicu sezonske salate i tijelu ste osigurali hranjivi obrok. Kod pripreme dobre kajgane nema previše filozofije, tek dobro izmiješana jaja i koja žlica vrhnja ako volite kremast okus. U tom slučaju sigurno će vam se svidjeti recept kulinarskog bloga The Kitchen

Sastojci:

Svježa jaja
1 žlica maslaca
Vrhnje (opcionalno)
sol i papar
Svježe začinsko bilje

Priprema:

Za omlet za jednu osobu odaberite što manju tavicu s neljepljivim dnom i dovoljno debelim da jednako provodi toplinu. Preporučuje se da pripremite dva do tri jaja. Manje od toga nije dobro zato što bi se jaja lako mogla prepeći.

Želite li kremastiji omlet možete dodati po žličicu vrhnja za svako jaje, odnosno za tri jaja bila bi dovoljna jedna velika žlica. Prije nego što jaja istučete vilicom, stavite tavicu na srednje jaku vatru neka se zagrije, zajedno s maslacem.

Kod miješanja jaja vrlo je bitno da su žumanjci dobro promiješani s bjelanjkom. Ne smije biti prozirnih komada. Zatim ih izlijte na tavicu. Što ih više miješate, to ćete kremastija biti, a ako nemate dovoljno volje, dovoljno je to činiti svake minute. Pred sam kraj ih začinite, a ako želite, možete dodati sitno sjeckano svježe začinsko bilje.