laskava nijansa

Trendi frizura za jesen: Ovo je najvažnija boja kose sezone, a pristaje baš svakome

21.08.2023 u 22:57

Bionic
Reading

Nakon ljetnih mjeseci promjena boje kose itekako je dobrodošla. Nakon djelovanja sunca i mora kosa je obično suha, izblijedjela i bez sjaja, a ako umjesto klasičnog osvježavanja izgleda žudite za malo većom promjenom izgleda, s novom hit bojom nećete pogriješiti

Jesen je odlično vrijeme da se odvažite i isprobate potpuno novi izgled – slavne već su to učinile i pokazale jednu boje kose koja je savršena za novu stilsku sezonu pred nama. Bez obzira radi li se o Kendall Jenner, Emily Ratajkowski ili Lucy Boynton, trendseterice iz Los Angelesa i Londona slažu se da je bakreno smeđa najcool i najvažnija nova boja kose za jesen 2023. koju se svakako isplati isprobati.

Trend frizure za jesen 2023.: sada svi žele nositi bakreno smeđu kosu

Dok su prošle godine brinete bile te koje su inspirirale 'it djevojke da promijene boju kose iz svijetle u tamnu, za jesen 2023. najavljuje se novi trend kose. Jednako popularna i uzbudljiva, bakreno smeđa je boja kose koja se bazira na kosi klasične brineta i dolazi u kombinaciji s crvenkastim nijansama.

Upravo to ovom izgledu daje topao sjaj koji se savršeno uklapa u jesensku sezonu i baš svakoj frizuri daje trendi prizvuk. Nema sumnje, bakreno smeđa biti će najvažniji trend frizura ove jeseni.

Kao vodeći trend bakreno smeđu ne predviđaju samo stručnjaci već ga nose i slavne trendseterice i 'it' djevojke, što još jednom potvrđuje da će crvenkasto-smeđe nijanse vladati u jesen 2023. godine . Manekenka Emily Ratajkowski već nekoliko tjedana nosi trendi boju kose u duetu s dugom kosom i resastim šiškama, a Kendall Jenner pokazala je crvenkasto-smeđi look na prošlom Tjednu mode.

klubu bakreno smeđih ljepotica pridružila se i glumice Lucy Boynton, koja bira nešto svjetliju verziju ovog trenda jer joj je bazna boja plava, kao i Ana de Armas, koja nosi tamnosmeđu kosu s nijansiranim bakrenim ombreom.

Kome dobro pristaje nova hit nijansa boje kose?

Bakreno smeđa je boja kose koja tradicionalno posebno dobro pristaje 'jesenskom tipu'. Žene tog tipa obično imaju zelene, zlatno smeđe ili oči boje lješnjaka; koža im ima topli podton s blagim zlatnim sjajem. Boje kao što su hrđavo crvena, senf žuta, maslinastozelena, smeđa i narančasta boja osobito dobro laskaju jesenskom tipu kada je riječ o odjeći, stoga je razumljivo da se trend bakreno smeđe kose idealno nadopunjuje ovim tipom.

Ipak, obzirom da se boja kose može vrlo individualno prilagoditi (tamnija, svjetlija, intenzivnija, nježnija), laska gotovo svima.

Ako ove jeseni želite osvježiti smeđu kosu bakrenim tonovima, možete se odlučiti za nijansiranje. Međutim, kako bi se još više naglasile crvenkaste nijanse, možda će također biti potrebno prethodno izbjeljivanje od strane stručnog frizera. S plavom kosom možete se izravno prijeći na bakrenu nijansu. Međutim, imajte na umu da je kasniji prelazak na plavu malo složeniji.

Što se tiče njege, posebni šamponi i regeneratori za obojenu kosu osiguravaju prekrasan sjaj. Ako trend kose izblijedi nakon nekoliko tjedana, možete kosi vratiti sjaj pigmentiranim maskama u boji koje osvježavaju crvenkasti odsjaj.