LIJEPO I U TRENDU

Svi luduju za repićem: Ove varijante najpraktičnije frizure zadovoljit će sve ukuse

02.04.2019 u 09:56

Bionic
Reading

Prošla su vremena u kojima je konjski repić, omiljena brzopotezna frizura, bio rezerviran za dan u kojem nismo mogli ukrotiti kosu, kad idemo u teretanu ili moramo izjuriti iz kuće do najbliže trgovine. Konjski rep se vratio na modnu scenu i mora se priznati da nikad nije bio glamurozniji

Konjski rep, bez obzira radi li se o varijanti koja se nosi na vrhu glave, sasvim nisko na potiljku ili prebačena na jednu stranu, frizura je koju obožavaju mnoge djevojke i žene jer je brza, praktična i izgleda mladenački nonšalantno.

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Šarmu ove frizure nisu odoljele ni dvije modne ikone s britanskog dvora Meghan Markle i Kate Middleton, u nekoliko prigoda prigrlivši ovakav ležerniji stil, a konjski rep je zaštitni znak mlade glazbene senzacije Ariane Grande.

  • +7
Trendseterice vole nositi ovu ležernu frizuru Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kako bi rep izgledao savršeno, stilist kose Brian Zinno savjetuje obavezno sušenje uz veliku četku kako bi se postigao volumen i tek mrvicu proizvoda za učvršćivanje.

Zatim zagladite i skupite kosu rukama te je lagano učvrstite elastičnom vrpcom, ali zapamtite kako je cilj postići tzv. messy look pa se nemojte opterećivati ako vam na nekim mjestima kosa nije savršeno glatka.

Ako se bojite kako nemate dovoljno dugu kosu za rep, najbolji primjer za to je Olivia Culpo - svoj long bob duljine do ramena u nekoliko prigoda zamijenila je elegantnim repom koji joj sjajno pristaje.

  • +9
Dakota Johnson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vrlo visoko podignut rep vidjeli smo i na manekenki Hailey Baldwin, koja je prošle godine postala gospođa Bieber, kao i na Behati Prinsloo, Victorijinoj anđelici i supruzi glazbenika Adama Levinea, koja ga rado nosi i u svakodnevnim prigodama.

Retro repić pojavio se puno puta na crvenom tepihu, a odlično ga je u svoj raskošni večernji look uklopila mlada glumica Dakota Johnson naglasivši delikatne crte lica.

Ako tražite neku glamurozniju varijantu ovog popularnog bezvremenskog stila, neka vas inspirira rep kakav su isfurale britanska pop zvijezda Rita Ora i glumačka legenda Nicole Kidman, a odlučile su se za niski pony tail ukrasivši ga efektnim vrpcama.