VELIKI TREND

Što kažete na boju koja će dominirati modnom scenom ove godine

03.01.2019 u 13:01

Bionic
Reading

Iako je poznati insititut za boje Pantone otkrio kako će ove godine najpoželjnija boja biti specifična nijansa narančasto-ružičaste pod nazivom 'živi koralj', a odnosi se na mix narančaste i rumenih tonova s naznakama boje šerbeta, ništa manje popularna neće biti ni zelena, osobito njezine upečatljive nijanse poput boje minta, sivozelene poput boje listova kadulje ili za one najodvažnije, žutozelena

Za modne ovisnice, sudeći prema modnim strujanjima na Instagramu, dvojbi nema: hit je neobična nijansa između zelene i žute koja je osvojila internet.

Modne blogerice komade u ovoj nijansi koja nije za svakoga, vješto uklapaju u svoje stajlinge kako dnevne tako i večernje, a one najhrabrije od glave do pete nose zeleno samo u različitim tonovima.

Ukoliko niste sigurni znate li nositi ovu boju, možete se odlučiti za klasičnije varijante poput vrlo poželjne smaragdno zelene, boje minta ili lijepu nijansu zelenosive poput listova kadulje koja je već osvojila zaljubljenice u modu.

Da će zelena biti veliki hype ove godine potvrđuju i slavne fashionisice poput Kendall Jenner, Jourdan Dunn, Irine Shayk i Sofije Richie koje su već u prosincu prošetale cool stajlinge u ovoj efektnoj boji koju povezujemo uz mladost, vedrinu, proljeće, opuštenost...

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Čak je i nova modna ikona Meghan Markle u nekoliko javnih pojavljivanja uoči ulaska u kraljevsku obitelj, nosila upravo odjeću u zelenoj boji.

Stručnjaci smatraju kako odabir zelenih tonova nije nio slučajan jer ta boja ulijeva osjećaj sigurnosti i samopouzdanja.

Karen Haller, stručnjakinja za boje smatra kako Meghan preferira zelenu boju u situacijama kad se osjeća da je pod stresom.

'Ova umirujuća nijansa utječe na mir i ravnotežu', objasnila je tad Karen.

  • +10
I Irina Shayk voli zeleno Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ako niste baš ljubitelj zelene, možete svoje stajlinge osvježiti barem s nekim detaljem u ovoj boji poput šala, marame, torbice, nakita...

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia