LOOK ZA PETICU

Što svaka tinejdžerica treba znati o šminkanju ljeti

10.08.2014 u 07:04

Bionic
Reading

Izgledati lijepo i dotjerano kad celzijevci vrtoglavo rastu? Da, moguće je

Make-up u ljetnim mjesecima treba biti laganiji i prozračniji, jer je teška zimska šminka loš odabir za kožu.

Prije svega treba naglasiti da koža ljeti treba odmor od cjelogodišnje torture različitim proizvodima za uljepšavanje pa vizažisti tinejdžericama savjetuju da u vrućim mjesecima, umjesto teške podloge, koriste lagane, prozračne pudere, BB proizvode ili tonirane kreme te, ako je moguće, samo malo korektora na problematičnim dijelovima lica.

Tog se pravila pridržava i mlada glumica i pjevačica Debby Ryane. 'Ljeti koristim samo lagane tonirane kreme. Ne volim imati puno šminke na licu kad vladaju vrućine', kaže zvijezda Disneyjeve hit serije 'Jessie'.

Odličan izbor ljeti su i kremasta rumenila, jer se ne nakupljaju i sljepljuju poput drugih tekstura. U tvojoj torbici neka se nađu i maramice/papirići za matiranje, odnosno uklanjanje sjaja s lica. Sjajna je stvar ta da upijaju višak masnoće koji se stvori, no ne uklanjaju pri tome i make-up! Kao stvoreno za ljetne vruće.

Make-up stručnjaci savjetuju da je ljeti najbolje koristiti svjetlucava sjenila pastelnih boja koja licu daju nježan i prirodan izgled, a navečer se možeš poigrati olovkom za oči te napraviti lagani smokey. Osim toga, ne zaboravi da su najbolja sjenila u prahu.

Ljeto je idealno vrijeme za isprobati i neke druge trendove u šminkanju poput maskare u plavoj, ljubičastoj ili nekoj drugoj boji. Svakako nabavi vodootpornu maskaru koja je najbolja za ljetne vrućine.

Naglasi usne sjajilom nježnih nijansi, a vizažisti preferiraju svjetlucave nijanse koralja i narančastog sjajila, jer izgledaju odlično na preplanuloj koži. Ne zaboravi ni na malo bronzera u prahu koji će ti lijepo naglasiti preplanulost.

Kao i svakog ljeta, svjetlucavi make-up proizvodi svih vrsta su in, no nemoj pretjerivati. Tajna je u tome da treba osvijetliti samo jedan dio, a ne cijelo lice. Još jedna nezaobilazna sitnica koja bi svakako morala naći mjesto u tvojoj torbici ljeti je sprej s termalnom vodom koji će pomoći hidrataciju kože lica. Naravno, prije šminkanja nanesi dobru hidratantnu kremu s UV faktorom.

I ne zaboravi: ljeto je vrijeme za odmor i za opuštanje pa neka takvo bude i šminkanje.