BRITISH FASHION AWARDS

Štednja na krpicama zbog svjetske krize

26.11.2008 u 10:07

Bionic
Reading

Sophie Ellis Bexter i Erin O'Connor sinoć su na glamuroznu dodjelu nagrada British Fashion Awards odjenule odjeću high street branda Topshop, poručivši da, zbog globalne ekonomske krize, ne žele bacati novac na odjeću

Teme poput svjetske recesije ne zaobilaze ni glamurozne događaje, pa je tako bilo i na dodjeli nagrada British Fashion Awards održanoj u utorak navečer u westminsterskom Lawrence Hallu. Da bi pokazale uzaludnost trošenja gomile novca na preskupu odjeću, modna ikona Erin O'Connor i pjevačica Sophie Ellis Bexter iz protesta su se pojavile odjevene u odjeću Topshopa.

'Nemaju svi novca za dizajnersku odjeću. Neki od najbolje odjevenih ljudi koje znam su moji prijatelji, koji uopće ne nose skupu odjeću', izjavila je 29-godišnja Sophie, koja bi uskoro trebala postati mama.

Manekenka Erin O'Connor iskombinirala je haljinu Vivienne Westwood sa srebrnom jaknicom Topshop kazavši da ne pati osobito na dizajnerske komade, već radije nosi ono što joj se jednostavno sviđa.

Na dodjeli su se pojavile i Claudia Schiffer, Sadie Frost, Tara Palmer Tomkinson i legendarna Twiggy Lawson.

Što se nagrađenih tiče, dizajnerom godine proglašena je Luella Bartley, dok je za izvanredna modna dostignuća nagrađen Stephen Jones.

Najbolji dizajner muške mode je Christopher Bailey za Burberry, najboljim modelom je proglašena Jourdan Dunn, a nagradu za najboljeg 'red carpet' dizajnera dobio je Matthew Williamson.

Najbolji dizajnerski brand je Jimmy Choo.