LUDA METODA

Spremite ukusnu kajganu u samo 20 sekundi

16.09.2015 u 09:42

Bionic
Reading

Pečena jaja ili kajgana mnogima je omiljen doručak, a uz pokoji prilog poput salate odličan ručak ili večera. Tražite li neki novi način pripreme ili volite eksperimentirati, ovo će vas itekako zanimati

Slavni kalifornijski chef Daniel Patterson u čijem se ugostiteljskom carstvu nalazi pet restorana, a najpoznatiji je Coi, restoran s dvije Michelinove zvjezdice, ima sasvim drugačiji način pripreme kajgane od onog što smo mi navikli.

Za poširano jaje sigurno ste čuli, ako ga već slučajno niste pripremali, a Patterson na isti način radi i ukusnu kajganu. U samo 20 sekundi složit ćete kremastu kajganu, a priprema krši sva pravila koja znamo do sada jer čak ne treba stavljati sol ili papar. Sve začine i dodatke koje volite stavite na kraju.

Za početak provjerite imate li svježa jaja tako što ćete jaje razbiti i staviti u zdjelicu pa vilicom probati bjelanjak. Ako je bjelanjak elastičan i vraća se u prvobitnu formu, kajgana će uspjeti.

Jaja tucite vilicom 30 do 40 sekundi i nemojte dodavati sol jer će utjecati na kompaktnost kajgane. Pustite da voda zavrije u loncu pa je jako zamiješajte kuhačom i zatim ulijte umućena jaja. Brojite do 20.

Jaka toplina iz vode uzrokovat će rast mjehurića zraka koji se nalaze u jajima otkad ste ih zamutili. Na kraju ocijedite vodu, a na tanjuru biste trebali imati savršeno kremastu kajganu.