hit sezone

Smeđa nikada nije izgledala bolje, a zbog nje čak i vječna crna haljina pada u drugi plan

09.12.2023 u 19:10

Bionic
Reading

Smeđa boja ove sezone preplavila je sve ultimativne komade, od kaputa, preko čizama, do torbi. A na modnim revijama i crvenim tepisima te među dojmljivim street style kombinacijama ističe se smeđa haljina te je lansirana u središte pozornosti

U posljednjih nekoliko sezona crna boja je ustupila mjesto drugim kromatskim varijantama, poput smeđe. Na modnim pistama za jesen/zimu 2023./2024. ta topla nijansa još je jednom zagrijala siluete Alaïe, Fendija i Chloé.

Smeđa haljina - ultimativni trend

Haljine u nijansama smeđe nametnule su se kao trend koji su modni entuzijasti brzo i rado usvojili, a pri tome uspješno odolijeva testu vremena. Mala smeđa haljina ističe se kao idealna modna alternativa crnoj boji. Dokazuju to i brojne modne influencerice.

Tako je Kendall Jenner izazvala senzaciju u presijavajućoj haljini Toma Forda, Hailey Bieber zabljesnula je u kreaciji Saint Laurenta koju je dizajnirao Anthony Vaccarello, a Tina Kunakey prošetala se crvenim tepihom Venecijanskog filmskog festivala 2022. u modelu brenda Alaïa.

Nakon toga došao je red na dodjelu nagrada CFDA, na kojoj su isto vladale kreacije u toj toploj nijansi, a u tome su se istakle Ashley Graham i Anok Yai. Smeđoj nije odoljela ni Blake Lively zablistavši na večeri butika Tiffany & Co. u svibnju prošle godine u New Yorku. Američka glumica odabrala je kožni model Brandona Maxwella, dodala je zlatni nakit draguljarske kuće i sandale Christiana Louboutina. Kao i obično, svojim stajlingom održala je stilsku lekciju.

Isti učinak izazvala je Jasmine Tookes odlučivši se za dramatičnu smeđu haljinu brenda Kayat prilikom sudjelovanja na godišnjem skupu BoF 2023. u Parizu. Slavna manekenka na haljinu je stavila i korzet te je time istaknula struk.

Nedavno nam je Zoë Kravitz pokazala još jednu sjajnu modnu izvedbu u smeđoj nijansi. Za dolazak na gala svečanost Academy Museum 2023., glumica i redateljica odlučila se za satensku siluetu Anthonyja Vaccarella za Saint Laurent, uz dijamantni nakit Tiffany & Co.

  • +9
Smeđe haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'