zavodljivi remenčići

Sandale koje bi svaka zaljubljenica u modu odmah poželjela u svojoj kolekciji

20.03.2024 u 16:29

Bionic
Reading

Talijanski brend Ferragamo osmislio je mikro trend sandala sa širokim remenom oko gležnja, za kojim vlada sve veća pomama

Tanki remenčići oko gležnja desetljećima su senzualan dodatak sandalama, a u novoj sezoni dizajneri su ga osmislili u posve novom ruhu.

Predvodnik novog trenda je Ferragamo te nam je u kolekciji za proljeće-ljeto 2024. predstavio sandale koje bi baš svaka zaljubljenica u modu odmah poželjela.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Riječ je o crnom modelu izazovno tanke i visoke pete, s asimetrična četiri remenčića preko prstiju i donjeg dijela rista te zanosnog kožnog remena oko gležnja. Ovaj detalj funkcionira gotovo kao samostalan modni dodatak, posebno zbog detalja sitnih zlatnih dragulja na stražnjoj strani poveza.

Osim na modnoj pisti, vidjeli smo ga u outfitu manekenke Emily Ratajkowski, a ona nam je dala savršen primjer stajlinga kao stvorenog za večernje izlaske. Lijepa brineta nosila je svoje sandale Ferragamo uz kratku crvenu haljinu zanosnih puf rukava i malu crvenu torbicu, a njene isklesane noge naglasili su upravo elegantni remeni oko gležnja.

Ferragamov kreativni direktor Maximilian Davis čitavu je kolekciju osmislio inspiriran toskanskim renesansnim štihom, stvarajući elegantne i luksuzne komade. U dizajnu ovih cipela to je u potpunosti prenio u djelo stvaranjem vizualno efektnog i iznimno funkcionalnog detalja remena koji je postao hit mikro trend.

Takvoj senzualnosti nisu odoljele ni druge luksuzne modne kuće te su također odlučile napraviti zaokret od dosad najpopularnijih sandala s blistavim kamenčićima i brojnim cirkonima prema dizajniranju seksi modela s visokim i širokim povezima.

Alaïa je uspješno otišla korak dalje i predstavila visoke mule s prozirnim materijalom na ristu i nevjerojatno efektnim vezanjem oko gležnja - detaljem koji znatno više sliči na raskošnu metalnu narukvicu nego klasični remen.

Talijanski Gianvito Rossi također je odlučio slijediti ovaj mikro trend te nam je predstavio glamurozne zlatne stiletto cipele avangardnih silueta, a ubrzo smo ih vidjeli u street style kombinacijama na aktualnim tjednima mode.

Nema sumnje da uskoro možemo očekivati poveći broj ovih efektnih sandala i u high street trgovinama po pristupačnijim cijenama, pa ako ste u potrazi za cipelama koje ćete cijelo proljeće i ljeto moći nositi od ureda preko grada do večernjih izlazaka, na ovakve modele definitivno možete računati.