JOSIPA PAVIČIĆ:

Rocco je mirna beba i voli papati, a ja sam sretna i slaba

29.03.2011 u 21:43

Bionic
Reading

Mali je Rocco izgledom, kaže Josipa, povukao talijansku krv pa već nalikuje nonu Romeu i svojem tati, za kojeg Josipa ima samo najljepše riječi

'Najljepše je vratiti se kući, a posebno je lijep osjećaj sa sobom u dom donijeti novog člana obitelji', kazala je jučer tihim glasom novinarka i književnica Josipa Pavičić, koja se u ponedjeljak sa sinčićem Roccom vratila kući iz rodilišta.

Važno da je sit

Rocca, svoje drugo dijete, Josipa je na svijet donijela prošli četvrtak u Petrovoj bolnici u Zagrebu. Porod je trajao tri-četiri sata i protekao je bez poteškoća, a beba je teška 4090 grama i duga 54 cm. Svojeg velikog dečka mama već hvali.

'Baš je dobra i mirna beba, puno papa i najvažnije mu je da je sit. A ja sam presretna, ali i poprilično slaba i iscrpljena', prošaptala je.

Po Josipu i svojeg prvog sina u bolnicu je došao njezin zaručnik Nico Bernardini. Ponosno je u nosiljci iznio svojeg malog nasljednika, a iako izmučenu, besprijekorno uređenu Josipu iz bolnice su do automobila izvezli u kolicima.

Ime Rocco bebici je izabrala mama jer je kratko i tipično dalmatinsko, a izbor zadovoljava i obitelj njezina zaručnika, talijanskog poduzetnika Nice. A da njihovo zadovoljstvo bude još veće, mali je Rocco izgledom, kaže Josipa, povukao talijansku krv pa već nalikuje nonu Romeu i svojem tati, za kojeg Josipa ima samo najljepše riječi.

Brat je najsretniji

'Nico je divan tata. Da nije bio stalno tu i sa mnom na porodu, ne bih sve to tako dobro izdržala. Doista ne znam kako su žene rađale dok muškarci nisu smjeli biti u rađaonici uz njih. Nico mi je najveća podrška', rekla je. Inače, 32-godišnja Josipa i 37-godišnji Talijan Nico u vezi su od 2009. godine.

Upoznali su se na jednom zadarskom raskrižju na kojem je Josipa pokušavala nepropisno okrenuti automobil. Tada je već prošlo godinu dana od raskida njezine veze s novinarom Markom Cigojem, s kojim ima jedanaestogodišnjeg sina Vitu. Josipa tada nije tražila ljubav, ali zvijezde su joj bile naklonjene pa danas uživa s muškarcem svojeg života i dvoje krasne djece.