ZANIMLJIVA KOMBINACIJA

Recept koji vrijedi probati: Marinirani pileći ražnjići kriju pravo bogatstvo okusa

16.05.2023 u 10:55

Bionic
Reading

Marinirani file od pilećih prsa, pečen na žaru i poslužen s picco de gallo salsom te preliven otopljenom tamnom čokoladom idealno je jelo za posluživanje na ljetnoj zabavi ili kao kasni noćni obrok. Meksički pileći ražnjići odlični su u kombinaciji riže sa šafranom, zelenim povrćem te avokadom!

Autor brojnih kuharica, član žirija prestižnih međunarodnih kulinarskih natjecanja i omiljeno lice 24Kitchen kanala, Rudolph van Veen, u sklopu predstavljanja emisije Rudolphova slatka ljetna tura posjetio Hrvatsku. Među receptima koje je predstavio hrvatskoj publici našli su se u meksički pileći ražnjići, posluženi s picco de gallo salsom te preliveni otopljenom tamnom čokoladom.

Sastojci:

  • 3 pileća filea
  • 2 žlice taco začina
  • 1 žličica kakaa u prahu
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice slatkog čili umaka
  • 100 g crne čokolade

Drvene ražnjiće prethodno namočite u hladnu vodu

Picco de gallo:

  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 zrele rajčice
  • 1 mala vezica korijandera
  • ½ limete

Posolite po ukusu

Priprema:

Pileći file narežite na komadiće prikladne za ražnjiće. Začinite meso taco začinima i kakaom u prahu. Dodajte maslinovo ulje i dobro izmiješajte. Na drvene ražnjiće stavite komadiće piletine i ostavite ih 20 minuta da se mariniraju u hladnjaku.

Za pico de gallo salsu narežite luk i rajčicu na sitne kockice, korijander nasjeckajte i pomiješajte ova tri sastojka u zdjeli. Dodajte sok limete i sol te ostavite na hladnom do posluživanja. Otopite čokoladu 'au bain marie' ili lagano u mikrovalnoj pećnici. Pripremite slatki umak od čilija u maloj šalici s kistom.

Pileće ražnjiće pecite na roštilju ili pirjajte tri minute s obje strane. Nakon pečenja, premažite ih slatkim umakom od čilija i premjestite na tanjur. Na kraju, prelijte ih salsom i otopljenom čokoladom.