POMOĆ U KUHINJI

Radite li i vi ove česte pogreške pri korištenju perilice za suđe?

16.07.2020 u 14:45

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima koji prilikom stavljanja posuđa u perilicu uvijek ga prvo isperete, u krivu ste

Dakako, perilica za posuđe jedan je od onih kućanskih uređaja bez kojih ne možemo zamisliti svakodnevicu.

Ipak, mnogi čine pogreške prilikom rukovanja sa suđericom, a osim nepotrebnog ispiranja prije stavljanja posuđa u uređaj jer tako samo dodatno trošimo vodu, ali i vrijeme, tu je još nekoliko vrlo često grešaka. Dakle, pri postavljanju posuđa, dovoljno je samo maknuti ostatke hrane i staviti u perilicu.

Evo koje su još vrlo česte pogreške pri rukovanju s perilicom za posuđe:

Suđericu uvijek punite odostraga

Perilice posuđa treba napuniti sa stražnje strane prema naprijed kako bi se iskoristilo što više prostora. Preporučuju da se zdjelice i šalice stavljaju licem prema dolje ili pod kutom da se spriječi nakupljanje vode. Tanjure treba slagati na donju policu gdje je pritisak vode najjači za uklanjanje tvrdokornih mrlja od hrane.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#dishwasher

Objavu dijeli yomeansyo (@yomeansyo)

Nemojte u perilicu stavljati noževe, tave i daske za rezanje

Tave, oštri noževi i drveni pribor, poput kuhača, uvijek se trebaju prati ručno, a ne u perilici suđa. Ovo pravilo također se odnosi na slamke za višekratnu upotrebu.

Pribor za jelo okrenite prema dolje

Pribor za jelo u perilicu suđa uvijek treba slagati tako da je usmjeren prema dolje, a ručke prema gore. To je i sigurnije, higijenske i lakše jer su naše ruke i prsti puni bakterija, pa zbog toga treba smanjiti kontakt s površinama koje dolaze u dodir s hranom.

Ako se iz perilice osjeti neugodan miris to je najvjerojatnije od ostatka hrane. Zato uvijek temeljito provjerite ima li negdje ostataka hrane i počistite ih. Najčešće se nalaze na dnu suđerice. Bez obzira koliko kvalitetne tablete kupovali, uvijek stavite i dodatnu sol u pretinac predviđen za nju i pridržavajte se svih uputa proizvođača.