Umijeće življenja

Radionica disanja i meditacije – besplatno za zdravstvene djelatnike

14.09.2020 u 14:24

Bionic
Reading

Međunarodna udruga za promicanje ljudskih vrijednosti Hrvatske (IAHV), u suradnji s The Art of Living Foundation (AOLF) i Umijećem življenja Hrvatska, nudi zdravstvenim djelatnicima besplatnu online radionicu disanja i meditacije, kao podršku za fizičku i mentalnu snagu i izdržljivost koja se od njih traži u ovom vremenu obilježenom COVID-19 pandemijom

Zdravstveni djelatnici u Hrvatskoj, kao i u drugim državama svijeta, izloženi su vrlo visokom stupnju mentalnog i fizičkog stresa zbog iznimno povećanih opterećenja na poslu i specifičnih zahtjeva rada u uvjetima pandemije.

U studiji provedenoj u Kini na 1257 zdravstvenih djelatnika i objavljenoj u ožujku 2020., 50,4% prijavilo je simptome depresije, 44,6% simptome anksioznosti, 34% nesanicu i 71,5% iscrpljenosti.

S obzirom na neizvjesnost daljnjih događanja vezanih uz pandemiju i mogući novi val od jeseni, zdravstvene radnike očekuje i na dalje rad u vrlo stresnim uvjetima.

Zbog toga bi bilo korisno da na radionici upoznaju i iskuse dobrobiti tehnika disanja i meditacije (Sudarshan Kriyu – SKY – registriranu trademark tehniku u vlasništvu Art of Living-a).