MODA ZA MALE

Prvi Kids Fashion Weekend osvojio Zagrepčane

26.04.2014 u 17:54

  • +73

Kids Fashion Weekend

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mateja Vrčković

Bionic
Reading

Vikend mode namijenjen isključivo djeci od 5 do 15 godina započeo je u petak navečer u Hypo Centru. Na pisti prvog dječjeg vikenda mode predstavilo se šest kolekcija, te smo imali priliku vidjeti revije modne kućice Dizzy, s. Oliver Junior, Callegari, Mama voli Gabi i sole Mio, Bambi i Etna Maar. Najveće veselje izazvali su mali manekeni modne agencije Fashion Team Kids koji su pokazali da se na pisti snalazi kao da su veliki

Modna kućica Dizzy tradiciju izrade asortimana dječje odjeće i odjeće za bebe njeguje od 1992. godine. Ove sezone odlučili su obogatiti svoj asortiman dizajnerskom limitiranom kolekcijom za jesen/zimu 2014. godine, koju su sinoć predstavili na Kids Fashion Weekend-u. Kolekcija je bazirana na glam casual izričaju te su uz jednostavnije i klasičnije krojeve kombinirani materijali poput čipke, svile i kože. U kolekciji su dominantni baloneri, kaputići, muška odijela i svečane haljine hot-couture prizvuka. Boje koje prevladavaju su 'neboje' crna i bijela, te crvena, siva i plava, a motiv koji se provlači kroz kolekciju je svevremeni navy motiv. Kolekcija je pomalo eklektična te na zaigrani način spaja retro stil i eleganciju stvorenu za prave male dandiye i damice. Casual dio kolekcije izrađen je od organskog pamuka te prirodnih materijala.


S.Oliver unutar svoje dječje kolekcije ima četiri linije. Linija s.Oliver JUST ARRIVED dizajnirana je posebno za bebe, dok je linija s.Oliver BABY namijenjena djeci do 2 godine starosti. s.Oliver KIDS nudi veličine od 92 do 128, a tinejdžerski JUNIOR pažljivo prati modne trendove u svijetu odraslih i prilagođava ih ritmu dječjeg života. Ova kolekcija proljeće/ljeto je sva u bojama: žuta, zelena, roza i svetlo plava sinoć su prevladavale na pisti.

Talijansku školu mode i dizajna Callegari predstavile su Željka Pavlović i Monika Zubović, mlade dizajnerice koje su ovoga puta udružile snage i odlučile spojiti svoje naizgled nespojive stilove. Kolekcija je zamišljena za najmlađe klinceze te je napravljena sukladno njihovom veselom i razigranom duhu. Modeli su puni zanimljivih motiva, točkica, volančića i krojeva. Za malene romantičarke namijenjeni su nježni proljetni kaputići čija je jednostavnost razbijena neobičnim krojevima popraćenim detaljima na koje niti jedna trendi klinceza neće ostati ravnodušna. Oslanjajući se prvenstveno na dječju viziju onoga što bi njihova moda trebala predstavljati, Željka i Monika kombiniraju razigranu estetiku sa jednostavnošću njezine primjene kako bi najmlađi bez suzdržavanja mogli uživati u svakodnevnim nestašlucima koji obilježavaju najspontanije razdoblje njihova života.

Callegari


Kolekcija MAMA VOLI GABI šešira i kapa već godinama uveseljava mame i djecu mnoštvom modela i boja. Namijenjena je djeci svih uzrasta a izrađena je od najkvalitetnijih tkanina i kao važan accessorie nadopunjuje današnji moderni dječji look. Sinoć su, po prvi put, predstavili kolekciju ljetnih dječjih haljinica MAMA VOLI GABI. Inovativna kolekcija SOLE MIO odjeće i šešira za djecu nastala je iz ideje o današnjoj sve većoj potrebi za zaštitom od štetnog UV zračenja. Šeširi SOLE MIO u svojoj strukturi niti imaju inkorporirane nano čestice titanij dioksida, čime zaustavljaju UV zračenje, reflektiraju toplinsko zračenje, a zbog izrazite mikrokapilarnosti potiču dodatni efekt hlađenja. Kolekcija odjeće i šešira SOLE MIO nudi mnoštvo modela za djecu i mlade, nježnih pastelnih tonova s razigranim detaljima koji reagiraju bojom na suncu, a modernim dizajnom prati današnje svjetske trendove ležernog sportskog outfita.

Predzadnja revija večeri bila je revija Bambi cipelica. Bambi je sinonim za najljepše bajke svijeta, te u njima pronalazi inspiraciju svojih kolekcija. Svake sezone nastoji se dodati nova dimenzija kreativnosti koja će kolekciji dati dodanu vrijednost, a kupcu unikatan proizvod. Iz sezone u sezonu Bambi dizajneri poigravaju se širokim spektrom boja, raznim printevima i novim detaljima, čime zadržavaju prepoznatljiv razigran Bambi stil. U pažljivo odabranim i certificiranim materijalima napravljeno je mnogo malih, sigurnih i zdravih koraka, koji su donijeli mnogo veselja i radosti.

Večer je zatvorila poznata dizajnerica Etna Maar prikazavši svoju dječju kolekciju A LITTLE NOT SO BLACK DRESS. Male crne neobične haljinice za male dame okosnica su kolekcije. Inspiraciju za ovaj naziv kolekcije kreatorica je pronašla u slici njene drage prijateljice, konceptualne umjetnice Ljiljane Mihaljević 'nije sve tako crno'. Haljinice u kolekciji su pamučne sa printevima te kombinirane sa lanenim jaknicama. Kao i do sada, i ova dječja kolekcija umanjeni je nastavak Etna Maar kolekcija za odrasle.