vrijedi probati

Priprema se u jednoj zdjeli i gotov je za nekoliko minuta: Ovo je savršen čokoladni kolač

16.03.2024 u 14:51

Bionic
Reading

Brzi i fini recepti, k tome i slatki, uvijek su dobrodošli, a ovaj ćete obožavati praviti jednako kao i jesti. Uz to, priprema se u jednom zdjeli tako da možete zaboraviti na hrpe prljavog posuđa

Gotov u svega nekoliko minuta, ovaj čokoladni kolač se priprema u jednoj zdjeli. Sve sastojke dobro pomiješajte, istresite u kalup, pričekajte malo više od pola sata da se ispeče u servirajte savršen desert. Ovaj kolač se brzo priprema i peče, a još brže jede.

Potrebni sastojci:

  • 240 g brašna
  • 200 g šećera
  • 60 g kakaa u prahu
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 2 velika jaja, sobne temperature, lagano istučena
  • 250 ml ulja (maslinovog ili od uljane repice)
  • 240 ml mlaćenice
  • 240 ml vruće vode
  • Glazura po izboru
  • Posip po izboru (na primjer šarene mrvice, mljeveni lješnjak ili listići badema)

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup dimenzija 33x22 podmažite. U velikoj posudi pomiješajte prvih 6 sastojaka – brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Zatim umiješajte prethodno istučena jaja, ulje i mlaćenicu. Dodajte vodu. Lagano miješati dok se svi sastojci ne sjedine.

Tijesto pretresite u pripremljeni kalup. Pecite 35-40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Kolač ostavite da se ohladi na rešetki. Zatim ga, po želji, prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite posipom.