MEDITERANSKA LJEPOTICA

Prelijepa Penelope Cruz proslavila je 47. rođendan; evo kako je izgledala na samom početku karijere

29.04.2021 u 14:47

Bionic
Reading

Zanosna glumica koju pamtimo po ulogama u brojnim filmovima Pedra Almodovara, kao i u holivudskim uspješnicama poput 'Bandidas', 'Bijeli prah', 'Mandolina kapetana Correllija', 'Nebo boje vanilije' ili 'Vicky Cristina Barcelona', u svijetu je filma već gotovo 30 godina

Španjolka neobične ljepote svoju je prvu ulogu ostvarila u filmu 'Šunka šunka' kad je imala 17 godina, a u njemu je glumila s Javierom Bardemom s kojima je puno godina kasnije stupila u vezu i brak.

Lijepa brineta, slažu se svi, nije se puno promijenila od svojih početaka karijere kad je briljirala u brojnim filmovima Pedra Almodovara čija je dugogodišnja muza.

Ljepotica koja je rođena 28. travnja 1974. nastavila je nizati uspješne uloge i u Hollywoodu pa je za sporednu ulogu u hvaljenom filmu Woodyja Allena 'Vicky Cristina Barcelona' osvojila i nagradu Oscar.

  • +11
Penelope Cruz Izvor: EPA / Autor: BRENDAN MCDERMID

Penelope koja je upravo jučer proslavila svoj 47. rođendan, i u petom desetljeću izaziva zadivljene poglede gdje god da se pojavi.

Nije puno eksperimentirala s frizurama pa se uglavnom držala svoje prirodne tamnosmeđe boje koju bi tu i tamo osvježavala diskretnim pramenovima i najčešće je nosila dugu kosu u različitim varijantama.

Tek nedavno se odvažila na promjenu pa je svoju dugu kosu ošišala na trendi bob za što je dobila brojne komplimente.

Pristalica je klasičnijeg make upa, s naglaskom na oči i obrve, a ova samozatajna glumica koja svoj privatni život krije od medija uvijek je među najzapaženijim uzvanicama na crvenom tepihu.

Penelope i Javier vjenčali su se 2010. na Bahamima, a ponosni su roditelji dvoje djece, sina Lea koji je rođen 2011. i kćeri Lune koja je rođena 2013.