MODNI IMPERATIV

Poznate ljepotice ih obožavaju: Idealne ljetne haljine su one u ruhu gingham uzorka

25.07.2018 u 13:41

Bionic
Reading

Popularne kockice nisu zaludjele samo Hrvate, već cijeli svijet, no ovo je ipak modna priča, a glavna tema naše priče je gingham uzorak, poznat i kao vichy. Neodoljivi, 'chic' uzorak koji je na svojoj haljinici nosila i simpatična Dorothy iz 'Čarobnjaka iz Oza' poput epidemije se proširio modnom scenom, a gotovo svaka trendseterica u svom ormaru ima ljetnu haljinu s gingham uzorkom

Pretpostavlja se kako je ime dobio od malajske riječi genggang, što znači 'otvoren, odvojen', dok druga teorija kaže kako je prva tkanina s gingham uzorkom vjerojatno napravljena u Guingampu, gradu u francuskoj regiji Bretanji, po kojoj je i dobila ime. Neki izvori navode da je naziv u engleski jezik došao iz nizozemskog jezika, a ono što je sa sigurnošću poznato to je da je tkanina uvezena u Europu u 17. stoljeću s prugastim uzorkom, no s vremenom su prugice zamijenjene prepoznatljivim kvadratićima.

  • +108
Gingham uzorak je apsolutni 'must have' sezone Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Dugo vremena je gingham bio zaboravljen na modnoj sceni, sve dok se unazad nekoliko sezona nije vratio u prve redove. Šuška se kako će i ovog ljeta biti najpopularniji uzorak sezone, što dokazuju i trgovine prepune ovog efektnog printa, ali i poznate ljepotice koje se ne skidaju iz ljetnih haljina s ovim šarmantnim uzorkom.

Najplaćenija televizijska glumica Sofia Vergara nedavno je viđena u preslatkoj nježno plavoj midi haljini spuštenih rukava s popularnim 'gingham' uzorkom, uz haljinu je prošetala i trenutno najpopularniji modni dodatak koji u svom ormaru krije svaka istinska zaljubljenica u modu - slamnatu torbu.

  • +6
Sofia Vergara Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Slična haljina:

Preslatkoj ljetnoj haljinici na kockice nije odoljela ni Sienna Miller. Britanska glumica uživala je u sunčanom danu u New Yorku u društvu petogodišnje kćerkice Marlowe, a tople temperature slavna Britanka je iskoristila tako što je prošetala u idealnoj ljetnoj kombinaciji kao stvorenoj za gradsku špicu. 36-godišnja glumica je uz midi haljinu gingham uzorka s potpisom brenda H&M iskombinirala sunčane naočale s prozirnim okvirima, bijelu crossbody torbicu i trendi žute cipele s potpisom brenda Gray Matters.

Slična haljina:

Na 71. Canneskom festivalu glumica Marion Cotillard zablistala je u efektnom kombinezonu s maksi suknjom koja nalikuje haljini, a dizajnirao ju je Adam Selman. Glumici je kreacija stajala besprijekorno, a svoj je look upotpunila crvenim štiklama i crvenim ružem, dok je kosu elegantno zalizala unatrag.

Slična haljina:

Pjevačica Ashlee Simpson odabrala je elegantnu midi haljinu sirena kroja s volanima pri dnu koju potpisuje Rachel Comey, a cjelokupan stajling plavokosa ljepotica je upotpunila Chanel torbicom i crvenim štiklama s potpisom brenda Schutz.

  • +4
Ashlee Simpson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Slična haljina: