phoebe philo

Povratak kraljice minimalizma: U prodaju je pustila svoju prvu kolekciju koja se razgrabila

30.10.2023 u 18:03

Bionic
Reading

Bivša kreativna direktorica Celinea pokrenula je vlastitu neovisnu modnu kuću, a uzbuđenje u modnom svijetu je toliko da je gotovo opipljivo

Otkako je predstavila svoju posljednju kolekciju za modnu kuću Celine 2017., Phoebe Philo držala se uglavnom daleko od svjetla reflektora, na užas mnogih u industriji. Međutim, sve će se to promijeniti: dizajnerica je upravo lansirala svoj vlastiti, istoimeni modni brend.

Philo, koja je 2021. prvi put potvrdila da će lansirati svoj istoimeni brend, danas je otkrila svoju prvu kolekciju koja je ujedno dostupna i za kupnju na internetskoj stranici brenda.

Prva kolekcija sadržavat će 150 stilova, koji su dostupni samo za kupnju u namjenskoj online trgovini za one u Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u i diljem Europe. Od danas je prvi dio kolekcije dostupan, a sadrži ready-to-wear odjeću i dodatke. Istaknuti komadi uključuju lepršavi kaput od striže, cipele s četvrtastim vrhom, chic krojene hlače, upečatljive sunčane naočale i prekrasne velike torbice.

U lipnju 2021., kada je Philo potvrdila vijest da će voditi vlastitu nezavisnu modnu kuću, objasnila je da će prodavati 'odjeću i modne dodatke utemeljene na iznimnoj kvaliteti i dizajnu'. Iako je brend neovisan, ima manjinsku potporu luksuznog konglomerata LVMH-a.

  • +9
Phoebe Philo Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Već dugi niz godina imam vrlo konstruktivan i kreativan radni odnos s LVMH-om', objasnila je Philo to partnerstvo. 'Stoga je prirodan napredak za nas da se ponovno povežemo na ovom novom projektu. Iznimno sam cijenila razgovor o novim idejama s Bernardom Arnaultom i Delphine Arnault i drago mi je što se upuštam u ovu avanturu uz njihovu podršku,' dodala je.

Dizajnerica je dodala kako je uzbuđena što se ponovno vraća radu na modnim kolekcijama te da je zadovoljna što to može činiti samostalno. 'Biti u svom studiju i ponovno stvarati bilo je i uzbudljivo i nevjerojatno ispunjavajuće. Jako se veselim ponovnom kontaktu sa svojom publikom i ljudima diljem svijeta. Biti neovisna, upravljati i eksperimentirati pod vlastitim uvjetima od velike mi je važnosti.'

Njezini brojni obožavatelji ovom viješću bez sumnje će biti oduševljeni, a tome u prilog ide i činjenica da je veliki broj komada na njezinoj stranici već rasprodan. Naime, dizajnerica je uspjela okupiti vrlo vjerne sljedbenike tijekom svojih 10 godina u Celineu, stvarajući odjeću i dodatke koji su govorili o nevjerojatno chic, modernoj i minimalističkoj estetici. Sada je jedna od najpoznatijih dizajnerica te generacije.

Njezin položaj u Celineu uslijedio je nakon što je radila pod vodstvom Stelle McCartney u Chloéu, prije nego što ju je naslijedila u modnoj kući, postala kreativna direktorica u trajanju pet godina i na kraju preuzela ulogu po kojoj je postala toliko poznata.