POVRATAK SA STILOM

Ponovno je 'in': Ova rastezljiva haljina pristaje figuri kao nijedna druga

30.06.2023 u 13:51

Bionic
Reading

Desetih godina 21. stoljeća gotovo da nije postojala svjetska trendesetrica koja u svom ormaru nije imala barem jedan model bodycon haljine, čije osvježene verzije ove sezone uvjerljivo drmaju modnom scenom

Glavna karakteristika bodycon haljina njihova je rastezljiva tkanina s ciljem prijanjanja uz tijelo poput rukavice i, samim time, većeg naglašavanja figure i ženstvenih oblina.

Iz tog razloga ova je haljina model koji najviše odgovara tijelu, a nakon što su vrhunac popularnosti doživjele početkom milenija i desetih godina 21. stoljeća, ove sezone vratile su se na velika vrata.

  • +10
Bodycon haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Veću pozornost bodycon haljine zadobile su krajem 80-ih, kada ih je u tadašanjim kolekcijama predstavio proslavljeni tuniški dizajner, Azzedine Alaïa , no kultnim ih je učinio njegov učenik, Francuz Herve Leger, kada je 1989. godine predstavio takozvanu bondage haljinu (izvorno nazvanu ‘the bender’ zbog načina na koji se tkanina savija i oblikuje figuru).

Mala crna bodycon haljina

Slavne dame u 90-ima poput tadašnjih supermodela bile su fascinirane haljinama koje prate liniju tijela kao nijedne druge. Među ovosezonskim modnim trendovima ističe se potpuno crni pripijeni model sa elastinom, senzualna i vrlo mala verzija vječnog klasika - male crne haljine.

Stilizirana od strane Lorenza Posocca, talijanski supermodel Vittoria Ceretti nedavno je pozirala u bodycon haljini svedenoj na osnovne elemente koju karakteriziraju spuštene naramenice i vrlo kratki rub, u kombinaciji s parom crnih kožnih čizama do koljena.

Američke trendseterice predvođene Hailey Bieber i Kendall Jenner posljednjih tjedana također ne kriju naklonost uskim i minijaturnim haljinama. I dok je Kendall Jenner u jednom večernjem izlasku osvanula u sivoj bodycon haljini na jedno rame, s drapiranom tkaninom koja je dodatno naglasila njezinu figuru, Hailey Bieber zapažena je s crnom i rastezljivom, tuba verzijom.

Neprikosnovena kraljica bikinija, Emily Ratajkowski, također nije odoljela bodycon haljinama, dokazujući da jednako dobro izgledaju i u dnevnoj varijanti. Crnu verziju od žerseja na ulicama New Yorka kombinirala je s parom bijelih platnenih tenisica i crvenom torbicom.