koža će biti zahvalna

Pomlađivanje kože matičnim stanicama kod kuće? Da, moguće je!

28.10.2019 u 08:54

Bionic
Reading

Na temelju najnovijih otkrića u znanosti i medicini, matične stanice danas se koriste i u kozmetičkoj industriji, naročito u području pomlađivanja

Matične stanice su žive stanice i možemo ih jedino posebnim postupcima izvaditi iz jednog dijela tijela (npr. masnog tkiva) i injektirati tamo gdje je to potrebno. Takvi postupci već se izvode u kirurškim i kozmetičkim ordinacijama širom svijeta.

Formula u kozmetičkoj liniji Luminesce , koju je napravio i patentirao svjetski poznati plastični kirurg, dr. Nathan Newman, kompletno je napravljena iz sastojaka koje su proizvele matične stanice.

U Luminesceserumu nalazi se više od 200 faktora rasta iz matičnih stanica, koji komuniciraju sa stanicama kože i popravljaju štetu tamo gdje je to potrebno (bore, akne, ožiljci i slično).

Što su faktori rasta i u kakvoj su vezi s matičnim stanicama?

Da bismo razumjeli kako je Luminesceserum nastao i kako djeluje, važno je shvatiti razliku i vezu između faktora rasta i matičnih stanica.

Razlika: faktori rasta su molekule, a NE žive stanice. Molekule mogu opstati izvan tijela, one se mogu primijeniti na kožu kako bi obavljale svoju funkciju, za razliku od živih matičnih stanica.

Povezanost: faktori rasta su tzv. „signalne molekule“, koje matične stanice ispuštaju u svoju okolinu. Svaki faktor rasta ima poseban signal koji šalje i time dovodi do određene aktivnosti unutar stanica kože. Na primjer, transformirajući faktor rasta BETA (TGF-B) je signal za poticanje lučenja kolagena, faktor rasta KERATINOCIT (KGF) poslati će signal za stimulaciju rasta stanica epitela, a INTERLEUKINI (IL-6, IL-7, IL-8) će poslati signal da se smanji upala.

Svi faktori rasta djeluju u sinergiji na popravljanju, zamjeni ili obnavljanju stanica kože, kad se primjenjuju na koži.

Nakon izdvajanja matičnih stanica, dr. Nathan Newman stavlja vrlo malu količinu matičnih stanica u Petrijevu zdjelicu, u kojoj je prehrambeni gel, i čeka nekoliko dana.

Što rade matične stanice kad su u odgovarajućem prehrambenom okruženju? Vrlo brzo se razmnožavaju i mnogo komuniciraju između sebe, tj. šalju puno signala izvan stanica i tako otpuštaju mnoge faktore rasta u medijski gel.

Nakon nekoliko dana, dr. Newman izvadi medijski gel koji je prepun faktora rasta i filtrira ga, pritom eliminirajući sve matične stanice. I to je to! To je ono što imamo u Luminesceserumu. Više od 200 različitih faktora rasta.

Što će oni učiniti na koži?

Oni će stimulirati sve biokemijske procese koji imaju utjecaja na popravak tkiva kože i njezinu regeneraciju.

Luminesceserum ima višestruke učinke:

  • Smanjuje pojavu sitnih linija i bora, kao rezultat nove sinteze kolagena,
  • Općenito poboljšava izgled kože i izjednačava pigmentaciju,
  • Smanjuje hrapavost kože,
  • Poboljšava teksturu i elastičnost kože,
  • Poboljšava glatkoću i čvrstoću kože.

Vrlo je jednostavan za korištenje: dva puta dnevno, nakon odgovarajućeg čišćenja, nanesite malu količinu seruma na lice i vrat. Nakon sušenja, primjenite dnevnu ili noćnu Luminescekremu.

Luminesceserum je ekskluzivni proizvod Jeunesse-a.

Dr. Nathan Newman patentirao je svoje otkriće (sastojak APT-200), a svjetski gigant u industriji pomlađivanja, kompanija Jeunesse Global, otkupila je prava na patent.

Dr. Newman je u znanstvenom odboru Jeunesse-a, a formulu koju je patentirao, APT-200naći ćete samo u Luminesceliniji za njegu kože.

Ne postoji niti jedan proizvod na tržištu koji se može usporediti s Luminesceserumom. Budućnost medicine i kozmetike danas je u vašim rukama.

Sve proizvode iz serije Luminescemožete naručiti ovdje.

Ukoliko želite postati distributeri Jeunesse Global proizvoda, ili želite nabaviti Jeunesse proizvode po veleprodajnim cijenama, prijavite se za sastanak ovdje.

Kako koristiti Luminesce™ liniju za njegu kože?