OD SRCA I BEZ STRESA

Pokloni za blagdane – kako izabrati pravi?

25.11.2015 u 09:00

Bionic
Reading

Sigurno još ne mislite o poklonima za Božić, no dani brzo prolaze i Božić će nam pokucati na vrata, a mi ćemo biti bez poklona

I onda kreće stres, jer neke stvari više ne stignete naručiti preko interneta, druge stvari su već prodane, pojma nemate što biste kupili mami, sestri ili šogorici, a da ne ispadne kao proslijeđeni poklon ili onaj usput kupljeni. Zar nije ljepše dane pred Božić provoditi vani na kuhanom vinu, nego u redovima ispred blagajni? Zar nije ljepše gledati poklone u miru, tjednima prije Božića, nego se naguravati s drugima u trgovini?

Svima je jasno da se pametnije organizirati pa barem dio obaveza obaviti na vrijeme kako bi blagdani na kraju dobili onaj jedini i pravi smisao - zajedništvo i ugodno vrijeme s najmilijima.

Blagdanskim darovima pokažite koliko vam je stalo

Da biste blagdane dočekali mirno i bez velike strke, iskoristite sve prednosti modernog šopinga. Za svaku osobu kojoj planirate darovati, sigurno znate što bi je razveselilo pa već sada možete jedan dan uz jutarnju kavu putem interneta razgledati koje sitnice mogu biti pun pogodak. Uz online šoping uštedjeli ste puno vremena, bez obilaska trgovina, a često se može dogovoriti dostava na kućni prag pa vam samo preostaje staviti kvačicu pored jedne od mnogobrojnih stavki na listi obaveza. Poklon za Božić se i ne mora dogoditi na sam Božić, a i ne mora biti isključivo materijalne prirode. Zamislite bi li vas razveselila dostava namirnica na vrata ako živite na četvrtom katu bez lifta? Ako vaš tata uživa u finom vinu i salamama, a mama u kavi i keksima, dostava tih namirnica uz poruku 'Da malo uživate, jer ste to zaslužili' sigurno bi ih rasplakala od sreće. A onda im ispod jelke stavite eventualno čaše za vino ili lijepe šalice, da uživanje bude kompletno.

Za sve što ne možete kupiti online ili jednostavno niste taj tip, sada krenite u razgledanje izloga. Čak i ako ne kupite sve, poslije ćete tijekom potrage znati gdje vam je za oko zapelo nešto zgodno i brže obaviti blagdanski šoping.

I zapamtite, skupi pokloni nikada nisu značili da će vas netko više voljeti jer ljudi koji vas vole biti će sretni ako znaju da ste mislili na njih pa im napravili nešto sami ili odabrali sitnicu koja vas veže za neka lijepa događanja iz prošlosti. Upravo zato biranje darova ne treba biti stres već način da blagdani ove godine budu još ljepši.