TRIJUMF KATICE TOPČIĆ

Pogledajte maštovite frizure naše poznate frizerke na pariškom Tjednu mode

30.01.2024 u 11:56

  • +8

Modna revija Ramija Al Alija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Abeceda komunikacije

Bionic
Reading

Paris Haute Couture Fashion Week jedan je od najvažnijih i najprestižnijih događaja u svijetu mode, a i ove godine jedna od naših najuspješnijih frizerki i kreativna direktorica salona Fabula de Forma Katica Topčić sudjelovala je u backstageu za kosu kao dio tima renomiranog brenda Kevin.Murphy

Katica Topčić surađivala je s poznatim sirijskim modnim dizajnerom Ramijem Al Alijem na predstavljanju haute couture kolekcije za proljeće/ljeto 2024.

Svoj debi na Paris Fashion Weeku Al Ali je imao 2012. godine te već godinama kreira prepoznatljive i jedinstvene couture i ready to wear modne linije. Tako ima vjerne obožavatelje među poznatim osobama i članovima kraljevskih obitelji, a nedavno je odjenuo i svjetske zvijezde Beyonce, Jennifer Lopez i Naomi Campbell. 'Za mene je ovo bilo veliko i divno iskustvo i opet sam stupila izvan svoje zone komfora, što volim. Suradnja s kolegama i dizajnerom je bila jako ugodna s obzirom na njegovu profesionalnost i organiziranost, a organizacija cijele revije bila je na svjetskoj razini i opet sam imala priliku naučiti puno novih stvari', rekla je Topčić.

tjedan mode u parizu

Fantastično izdanje Carle Bruni: Otkrila vitke noge i pokazala da klasika nije dosadna

Pogledaj galeriju

Kreativni tim pronašao je inspiraciju u beduinskoj tradiciji koja Al Alija podsjeća na njegovo djetinjstvo. Elegantna i suptilna tekstura kose te klasični stilovi frizura savršeno su upotpunili jedinstvene kreacije, a da nisu odvukle svu pažnju s prekrasnih haljina.

Svaka frizura, koja je uglavnom stilizirana kao kombinacija niskog repa i opuštene, blago raščupane punđe, prilagodila se obliku haljina i omogućila besprijekorno sjedinjavanje dvaju umjetničkih svjetova. Cijeli kreativni koncept uklopio se u viziju Al Alijeve kolekcije, a to je prikazati i slaviti organsku ljepotu i bezbrižni duh beduinske estetike.

Inače, Topčić je ovo bio četvrti put da sudjeluje na Couture Fashion Weeku. S timom Kevin.Murphy pripremala se mjesec dana te je bila uključena u svaku fazu pripreme.

'S obzirom da je ove godine popularna prirodna i neobrađena kosa, popularno nazvana bedroom hair, s dizajnerom smo dogovorili upravo takav izgled, no pazili smo na detalje kako bismo mogli umetnuti u kosu nosač žice, na koju se stavljala predimenzionirana naušnica koja je bila preteška za uho pa je naš zadatak bio sakriti je kosom. Vodili smo se dizajnerovom linijom kreacija u kolekciji za proljeće/ljeto 2024. i na taj način kombinirali stil frizure s haljinama', otkrila je Topčić. Dizajner je i ovaj put uspješno premostio jaz kombinirajući elemente zapadnog i arapskog modnog izričaja pa je tako svaka frizura uz prekrasne modne kombinacije odala počast bogatoj i ponosnoj arapskoj kulturi.

Iako couture kreacije i pripadajuće frizure inače nisu nosiva moda i gotovo se ekskluzivno pokazuju na crvenom tepihu i u glamuroznim kampanjama, naša poznata frizerka smatra da se mogu uklopiti i u naše važne životne događaje. 'Uvijek kažem - ulica je naša modna pista pa zašto ne nositi te frizure i svaki dan ako se želite i volite osjećati posebno', savjetuje kreativna direktorica salona Fabula de Forma.

Inače, ovo je već 14. put zaredom da Kevin.Murphy i njihovi vrhunski stručnjaci surađuju s Ramijem Al Alijem na predstavljanju njegovih modnih kolekcija.