BEAUTY TRIKOVI

Pet načina: Kako postići savršene valove u kosi u svega 10 minuta

22.06.2019 u 18:38

Bionic
Reading

Maštate o voluminoznim valovima po uzoru na Victorijine anđelice, ali svaki put kad se pokušate sami nakovrčati rezultat nije oduševljavajući? Ovih pet načina stiliziranja kose promijenit će vam život

Ravna kosa i nije baš najpraktičnija tijekom ljetnih mjeseci. Često se događa da se zbog velikih vrućina slijepi uz lice, pa u većini slučajeva završi podignuta u rep ili punđu. No ležerne kovrče itekako su idealan izbor ljetne frizure, pogotovo neodoljivi valovi koje nije nimalo teško postići ukoliko znate pravi način.

Predlažemo vam ne jedan, već pet načina za brzo i efikasno postizanje valova, a na vama je da odaberete onaj koji vam se najviše dopada, najmanje uništava kosu ili vam je osobno najjednostavniji.

1. Kovrčanje uz pomoć pegle za kosu

Kovrčanje uz pomoć pegle za kosu Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Ovaj način kovrčanja nije revolucionaran, no mnogi još uvijek ne znaju za njega. Kovrče nerijetko ispadaju puno bolje i čvršće kada ih se stilizira uz pomoć pegle za kosu negoli uz pomoć figara ili raznoraznih drugih specijaliziranih uvijača. Ono na što morate paziti prije nego što se bacite na kovrčanje jest da opranu kosu prethodno dobro posušite fenom te na nju nanesete sprej za zaštitu od topline kako je ne bi spalili.

Uvojak kose zahvatite oko pegle i povlačite je prema dolje, a nikako gore, jer ćete na taj način postići ljepše kovrče. Ukoliko su vam previše zbijene, kosu prebacite preko glave i lagano je pročešljajte prstima kako bi oformili lijepe velike valove. Ne zaboravite lakirati frizuru kako bi izdržala dan.

2. Kovrčanje uz pomoć klasičnog uvijača za kosu

Kovrčanje uz pomoć klasičnog uvijača za kosu Izvor: Društvene mreže

Ukoliko se često kovrčate kod kuće, bilo bi dobro da investirate u kvalitetan uvijač ili popularno zvani figaro. Voluminozne kovrče poput onih koje viđamo na Victorijinim anđelicama brzo i jednostavno možete postići uz pomoć uvijača sa širokim grijačem. Ukoliko je vaša kosa duga, trik je u tome da je uvijate od vrhova prema tjemenu, dok će vam kratku kosu biti puno lakše obrnuto kovrčati, od tjemena prema vrhovima.

3. Kovrčanje bez izvora topline

Kovrčanje bez izvora topline Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Ovu frizuru idealno je raditi prije odlaska na spavanje. Nakon što operete kosu pustite je da bude lagano vlažna. Uzmite dva deblja uvojka u svaku ruku, kao da ćete početi plesti pletenicu. Krenite ih motati jedan oko drugog, postepeno dodavajući uvojak po uvojak s jedne strane glave, a potom ponovite postupak i na drugoj strani glave. Tako smotane uvojke možete zarolati u pužiće. Ujutro, kad se probudite, dobit ćete savršeno oblikovane valove uz minimalno truda.

4. Kovrčanje uz pomoć ukosnica

Kovrčanje uz pomoć ukosnica Izvor: Profimedia / Autor: YouTube

Vrlo jednostavan i jeftin način kovrčanja kose onaj je uz pomoć najobičnijih ukosnica. Pramen kose zarolajte oko kažiprsta i dobiveni pužić učvrstite ukosnicama. Isto ponovite duž cijele glave. Ujutro raspustite kosu te rukama ili četkom lagano raščešljajte lokne i poprskajte lakom za kosu.

5. Fen-frizura

Fen-frizura Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Kovrče dobivene uz pomoć fena i četke gotovo da se ne mogu mjeriti s bilo kojom drugom metodom kovrčanja, no ova metoda nažalost nije toliko jednostavna kao ostale. Uspješna fen-frizura stvar je prakse, stoga je usavršiti možete samo vježbanjem.