DRUGAČIJI OD DRUGIH

Ovoga ljeta uživancija na plaži Bura Bura

29.06.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Osim atraktivne šljunčane plaže na plaži se nalaze i dva kluba, Pepermint i Noa beach club

U zagrebačkom klubu Pepermint predstavljena je plaža Bura Bura. Plaža je geografski poznata pod nazivom Katarelac, a nalazi se istočno od plaže Zrće i predstavlja novu turističku i zabavnu ponudu na otoku sad već diljem svijeta poznatom kao nova Ibiza. Kilometarska plaža locirana je u Zadarskoj županiji, nema fiksnih objekata, a svi montažni objekti rađeni su od organskih materijala.

Uređeni prilaz od plaže vodi prema parkiralištu kapaciteta za petsto automobila. Od sljedeće godine cilj je da plaža koristi samo prirodne izvore energije. 'Bura Bura sa svojim zelenim pristupom prema okolini želi postaviti nove standarde u brizi o okolišu te smo za sljedeću godinu aplicirali i u Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša', izjavio je glasnogovornik Ali Mirza Mulabegović.

Osim atraktivne šljunčane plaže na plaži se nalaze i dva kluba, Pepermint i Noa beach club. Noa je impresivni klub koji se kompletno nalazi na površini mora te je jedini klub takve vrste u Hrvatskoj, a kapaciteta je 3000 posjetitelja. Posjetitelji osim kopnenim putem mogu pristupiti klubu i brodom te se direktno privezati brodicom za sam klub, a nudi mogućnost i najma 'otoka' unutar samog kluba omogućujući velikim grupama privatne zabave. Klub otvara sezonu drugog srpnja nastupom poznatog slovenskog DJ-a i producenta Valentina Kanyzanija i zabavom pod nazivom Neext Wave koja je polučila velik uspjeh na Ibizi, a nakon toga slijede nastupi velikana elektronske glazbe Svena Vätha, Richieja Hawtina, Normana Doraya, te nastupi Honey Dijon, Cassie, Latin Prince i brojnih drugih.

Direktor kreativne agencije Pepermint i vlasnik zagrebačkog kluba Pepermint Tomo Ricov objasnio je na konferenciji zašto je izabrao Pag kao ljetnu destinaciju zagrebačkog Peperminta: 'Kao i u slučaju Zagreba gdje smo otvaranjem Peperminta htjeli osvježiti klupsku ponudu novim i originalnim sadržajima te prekinuti monotoniju gradskog noćnog života, istu stvar nastojimo postići i na Zrću. Pepermint će se razlikovati po opuštenoj atmosferi, r'n'b, soul, funk, disco, latin, deep house glazbi koja se ne pušta u drugim klubovima. Na Ibizi uz velike klubove s elektronskom glazbom postoji i Café del Mar poznat po chill out glazbi. Da bismo naglasili koliko će se Pepermint razlikovati od ostalih klubova na plaži, na otvorenje 7. srpnja pozvali smo kao gosta DJ-a rezidenta Café del Mara, kultnog pionira chill out glazbe Josea Padillu, autora svjetski poznatih kompilacija Café del Mar koje su u dosad prodane u više od šest milijuna primjeraka.'