nezaboravno drvce

Ovo su najbolji trikovi uz koje ćete ove godine imati najljepše okićen bor ikad

21.12.2023 u 08:43

Bionic
Reading

Dizajneri interijera donose jednostavne savjete uz koje ćete urediti božićno drvce poput profesionalaca

Ukrašavanje božićnog drvca prije svega je užitak i trenutak u kojem nerijetko sudjeluje cijela obitelj. Iako je na kraju manje bitno je li sve savršeno 'na svojem mjestu', perfekcionisti među nama i zaljubljenici u interijer ipak bi voljeli napraviti sve 'kako treba' i imati besprijekorno ukrašeno drvce i ovog Božića.

Eksperti za uređenje doma iz Balsam Hilla, koji su radili na dekoracijama u nizu TV serija, za House Beautiful otkrili su ključne trikove kako na savršen način dekorirati svoju predivnu jelku za nezaboravne blagdane.

Kupite kvalitetno umjetno drvce

Božićna drvca izrađena od vrhunskih materijala pružaju čvrstu i pouzdanu potporu za ukrase. Uvidjet ćete da su visokokvalitetna drvca općenito izdržljivija i mogu se ponovo upotrijebiti iz godine u godinu, a da pritom zadrže svoj prekrasan izgled te su svakako investicija koja se isplati.

'Odlučite se za tradicionalno drvce radije nego za ono trendovsko kako ne bi 'zastarjelo' nakon nekoliko godina, a tradicionalni dizajn daje vam savršenu osnovu za slojeve i ukrašavanje po želji', ističu dizajneri.

Za raskošan dojam odvojite svaku granu kako bi se proširile i pokrile što je više moguće površine te se ne ustručavajte savijati pojedinačne grane da biste popunili praznine. Pravilno oblikovano drvce privlačan je prizor, koliko god minimalni ili raskošni bili ukrasi.

Birajte temu dizajna

Božićno drvce koje izgleda kao da ga je ukrasio stručnjak uvijek ima određenu temu. Bilo da su to pahuljice, zvjezdice, orašari ili drveni ukrasi - važno je da znate u kojem smjeru želite ići.

Kad se odlučite za svoju temu, pripremite paletu boja da je oživite. Naprimjer, za tradicionalan, ali raskošan izgled držite se kombinacije crvene i zlatne boje, za skandinavsku vibru nanesite bijele i ostale neutralne nijanse ili odaberite plavu i srebrnu za 'hladnu' estetiku.

'Držite se dvije (definitivno ne više od tri) boje kako bi izgled ostao suzdržan, a ne pretrpan. Razmislite i o materijalima i teksturi: plišane baršunaste kuglice dobro pristaju uz luksuzno drvce, a papirnati i drveni ukrasi idealni su za sva nordijska ili minimalistička drvca', kažu stručnjaci.

Prvo lampice

Iako smo svi skloni pohrliti staviti omiljene ukrase, vrlo je bitno na bor prvo staviti lampice jer će to znatno olakšati čitav postupak.

Krenite od vrha i što ravnomjernije rasporedite lampice duž grana, stavljajući ih što bliže vrhovima.

Na isti način stavljajte dekoracije - krenite od gornjih grana i u što ravnopravnijem omjeru rasporedite ih duž bora.

Efektno postavljene dekoracije

'Da biste stvorili uravnoteženo i vizualno ugodno drvce, kupujte kuglice u skupinama po tri, šest ili dvanaest i stavljajte ih u obliku slova Z. Veće kuglice trebali biste objesiti bliže središtu drvca kako biste mu dali veću dubinu, a male upotrijebite prema krajevima grana', napominju dizajneri interijera i pojašnjavaju:

'Objesite osjetljive staklene kuglice na vrh drvca da biste spriječili lomljenje, a one najposebnije dodajte na kraju kako biste osigurali da budu u savršenom položaju.'

Vrpce za stil

Još jedan savjet stručnjaka je da božićno drvce oblijepite ukrasnim vrpcama koje će podići njegovu estetiku. Možete koristiti jednu vrstu vrpce ili nekoliko njih kontrastne teksture i različite širine kako biste stvorili snažniji dojam.

Koristite one sa žičanim rubovima jer ih je lakše oblikovati u omče, kolute ili mašne i bolje drže oblik od vrpci bez žice.

Za kraj, ne zaboravite ukrasiti dno drveta, postavljajući ga u košaru, na dekorirani stalak ili stol kako biste mu dali na visini.