DESET NAJLJEPŠIH

Ovo su hrvatske plaže na koje otkidaju stranci

09.07.2013 u 09:06

Bionic
Reading

Uz puno epiteta roughguides.com opisuje hrvatske plaže, a sasvim sigurno za mnoge će to biti poticaj da ih dođu vidjeti i uživo

Ljepote hrvatske obale česta su tema u brojnim svjetskim medijima. Ovoga puta internetski portal roughguides.com posebnu je pozornost posvetio najljepšim plažama na Jadranu. Objavili su popis deset najljepših plaža od kojih se većina nalazi u Dalmaciji.

'Kada je riječ o plažama u Hrvatskoj, najbolji je savjet da krenete prema jugu: najviše zavodljivih pješčanih obala, uvala i stijena sprženih suncem naći ćete na dalmatinskoj obali.

Doista, sve plaže s našeg popisa nalaze se u Dalmaciji, osim jedne (očaravajuće na pješčanom otoku Susku koji se nalazi u Kvarnerskom zaljevu)', piše roughguides.com.

Na ovom zanimljivom popisu našle su se sljedeće plaže: Spiaza na Susku, Kraljičina plaža u Ninu, splitske Bačvice, plaže Lovrečina i Zlatni Rat na Braču, uvala Dubovica te Grebišće na Hvaru, Proizd na Korčuli, Šunj na Lopudu te Kupari kod Dubrovniku.

Uz puno epiteta roughguides.com opisuje hrvatske plaže, a sasvim sigurno za mnoge će to biti poticaj da ih dođu vidjeti i uživo.