UZBUDLJIVA SURADNJA

Ovako izgledaju omiljene žute čizme kada ih dizajnira Louis Vuitton

18.01.2024 u 14:43

Bionic
Reading

Pompa koja se na street style sceni stvorila oko Louis Vuittonove verzije legendarnih čizama Timberland kada ih je glazbenik Pharell Williams premijerno otkrio svijetu bila je, u najmanju ruku, golema

Poznati glazbenik, producent i, po novome, kreativni direktor muške linije u Louis Vuittonu, uoči predstavljanje druge kolekcije za francuski brend, podijelio je video koji prikazuje dizajnersku verziju legendarnih čizama od nubuk kože.

Ipak, nakon revije održane 17. siječnja u Parizu, postalo je sasvim jasno da modna suradnja Louis Vuittona i Timberlanda ne uključuje samo redizajn prepoznatljivog modela, već i drugih silueta američkog brenda - točnije njih sedam.

Tu su čizme bez vezica na kopčanje i gumiranim nožnim predjelima, klasične radne čizme s malo ili bez ikakvih oznaka i iznimno visoke verzije Timberlandovih klasičnih čizama, sa dodanim LV motivima.

Kako ističu iz francuskog brenda, pojedini modeli iz njihove suradnje s Timberlandom stižu u limitiranom izdanju, poput modela sa detaljima od pravog zlata koji će, vrlo vjerojatno, biti ponuđeni njihovim VIP kupcima putem predbilježbe.

Timberland čizme po zamisli novog kreativnog direktora muške linije Louis Vuittona, Pharella Williamsa, izazvale su veliko zanimanje na streetwear sceni kakvo je posljednji put zabilježeno uoči lansiranja Louis Vuittonove verzije Nikeovih legendarnih tenisica Air Force 1.

  • +13
Louis Vuitton X Nike 'Air Force 1' Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

Za njihov dizajn pobrinuo se Pharellov prethodnik, dizajner Virgil Abloh koji je svijet napustio u 42. godini života.

Na javnoj dražbi u Sotheby'su prodano je 200 pari tenisica Louis Vuitton i Nike 'Air Force 1' za cifru od 25 milijuna dolara, čime su premašena sva očekivanja.