IZRAST ČINI PRIVLAČNIM

Ova tehnika bojanja kose i dalje je najtraženija u frizerskim salonima, a jasno je i zašto

31.10.2022 u 21:32

Bionic
Reading

Iako su ju u popularnosti posljednjih godina prešišale neke druge, ombre tehnika bojanja kose i dalje je prisutna i s razlogom jedna od najtraženijih u frizerskim salonima

Ova specifična tehnika bojanja kose odličan je izbor za sve one dame željne promjene, odgađa posjet frizerskom salonu i favorizira pojavu izrasta kao nijedna druga.

Riječ 'ombré' na francuskom označava 'sjenu'. U suštini, ova tehnika bojanja kose omogućuje neprimjetno stapanje boja jedne u drugu, od svijetle do tamne. Kosa bojana tehnikom ombre počinje s tamnijim korijenom, zatim se pomiče prema svjetlijoj boji, a postoji i obnuta i puno hrabrija verzija tehnike ombre u znaku tamnijih vrhova i svjetlijeg korijena.

Ukoliko ne znate koju bi nijansom plave najradije istaknuli na kosi, tehnikom ombre možete ih naglasiti nekoliko. U tom slučaju korijen možeš ostaviti u prirodno tamnoj boji, a duž kose se poigrati s pramenovima plave boje, ostavljajući platinastu nijansu kao šećer za kraj, odnosno za vrhove.

Medeni ombre može poslužiti kao odlična inspiracija za brinete željne promjene. Suptilan, a efektan, odlično će se spojiti s prirodnim izrastom i podariti željeno osvježenje, a najbolji primjer toga je frizura kakvu posljednjih tjedana njeguje američka it djevojka Hailey Bieber.

Ombre tehnika bojanja kose najpogodnija je za dame s dugom slojevitom kosom, no podjednako dobro funkcionira i na kraćim varijanta kose poput bob frizure, što potvrđuje primjer britanske manekenke Jourdan Dunn ili oskarovke Natalie Portman.