POVRATAK omiljenog KROJA

Ova suknja posebno laska ženskoj figuri, a u modu se vraća na velika vrata

17.03.2023 u 13:17

Bionic
Reading

U modi se sve vraća pa odjevni predmeti kojima smo u određenom trenutku bili opsjednuti da bismo se u nekom kasnijem razdoblju (obično desetljeće kasnije) u njih ponovno zaljubili

Upravo se to dogodilo s pencil suknjom, klasičnim evergreenom s privlačnošću pedesetih koja je prešla povijest mode, a koja se ove godine vraća obnovljena na najvažnije modne piste, kako bi se ravnodušno nosila sa stiletto štiklama ili ravnim cipelama, dva trenda koja također su vrlo jaki ove sezone.

Stoga ne čudi da je pencil suknja novi predmet žudnje, ali s nekim promjenama u odnosu na prošlost. Danas je midi ili maksi dužine, od vune ili kože – ne od tradicionalnog pamuka ili likre – s patentnim zatvaračem na prednjoj strani a ne sa strane, a prorez ako ima je sprijeda.

Pencil suknja bila je apsolutni protagonist u kolekciji modne kuće Saint Laurent za novu sezonu jesen/zima. u sivoj prugastoj vuni, nošena uz crne salonke s potpeticama, predimenzioniranim blejzerima i satenskim topovima, s jedne strane podsjećala je na uredske kodove 80-ih, s druge strane gledao je na rigoroznu i formalnu eleganciju koja nadilazi modu i razdoblja. Vaccarello se zabavljao mijenjajući svečani dress code, kombinirajući pencil suknju s predimenzioniranom kožnom jaknom, za buntovan i provokativan izgled.

  • +21
Saint Laurent Izvor: Profimedia / Autor: ZABULON LAURENT/ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Prada nudi pencil suknju u sofisticiranoj varijanti, dugu i bijelu, s kristalima i prozirnim folijama, ukrašenu 3D cvjetovima od tkanine i u kombinaciji s jednostavnim puloverima s okruglim izrezom ili midi suknju u reljefnom kožnom kompletu.

U Bottega Veneti pencil suknje su od glatke i neprozirne kože s kopčama, s vintage efektom ili u luksuznoj verziji krokodil printa - svestran i ne previše tradicionalan stil, savršen za ured, za večer, ili za formalni događaj.

Miu Miu, nakon prošlosezonske kultne minice, na modnu pistu poslao je pencil suknje do koljena od vune u obliku riblje kosti, u kombinaciji s damskim setovima i cipelama s otvorenim prstima u duhu 50-ih. Niski struk suknji ovaj put ne ostavlja vidljivo donje rublje, već pokazuje pojas prozirnih najlonki.