CHIC I PRAKTIČNO

Ova je frizura idealna za žene iznad 50, a briše godine u trenu

06.03.2023 u 13:42

Bionic
Reading

Dominacija boba još uvijek je na vrhuncu pa ako ste poželjeli proljetnu promjenu imidža, ne možete pogriješiti ako svoj look osvježite uz pomoć neke od njegovih varijanti

Uvriježena tvrdnja da je bob dosadan, 'staromodan' ili monoton davno je pala u vodu, a frizeri nas stalno iznova stavljaju na slatke muke i uvjeravaju u suprotno njegovim varijantama koje izgledaju nevjerojatno chic.

Grungy, choppy, slojevit, francuski ili klasični bob već su neko vrijeme vrlo visoko na ljestvicama popularnosti, pa svatko može pronaći nešto po svom ukusu.

Prikladan za svaku dob i tip kose, praktičan te vrlo jednostavan za održavanje, bob zasluženo dominira gradskim ulicama, ali i profilima poznatih zaljubljenica u modu na Instagramu, a ako ste se pitali koji se tip preporučuje damama zrelije dobi, onda će vas oduševiti najnovija inačica popularne frizure - tzv. mob (middle bob), odnosno bob srednje duljine.

KRALJICA CRVENOG TEPIHA

Cate Blanchett ne boji se modne reciklaže: U već viđenom odijelu sve je bacila u drugi plan

Pogledaj galeriju

Svi već dobro poznajemo lob (long bob), frizuru koju već godinama obožavaju trendseterice, no ništa manje chic nije ni middle bob.

Negdje na sredini između klasičnog i dugog boba, mob je fantastično rješenje za sve one koje nisu dovoljno odvažne za kraće verzije boba.

Što je zapravo mob? Riječ je o srednje dugom bobu koji otprilike završava između brade i ramena. Ova mladenačka frizura prikladna je za sve tipove i strukture kose, a posebno laska ženama iznad 50.

Mob nije predug, niti prekratak i nema onaj 'grub' izgled običnog boba. Umjesto toga, lepršavi slojevi kosi donose puno pokreta i dodatnog volumena. Naravno, mob mogu nositi dame svake dobi, ali slojevit izgled je ono što mu daje bujnost i mladenačku lepršavost.

  • +29
Vivienne Westwood FW23 Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Također, ovo je savršena frizura za svladavanje mukotrpnog procesa tranzicije u sijedu kosu. Naime zbog opuštenih slojeva sijedi pramenovi ne upadaju u oči tako brzo, kao što je to slučaj s klasičnom dugom kosom. Još jedna prednost frizure je jednostavno stiliziranje: mob uvijek izgleda chic, bilo da je ravan, valovit ili kovrčav, a za dodatni volumen posegnite za preparatima za teksturu i punoću kose.