chanelovi slingback modeli

Osvojile modnu scenu: Najslavnije udobne cipele zablistale u novom ruhu

27.03.2024 u 19:17

  • +8

Ulična moda - Chanel slingback cipele

Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia, - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

U ovoj sezoni, osim kultnih krem-crnih Chanelovih slingback cipela, nose se modeli u raznim dizajnima; od pastelnih do pozlaćenih i prekrivenih dijamantima

Chanelove slingback cipele prisutne su na modnoj sceni već 67 godina, a ove sezone dolaze nam u dizajnima koji će nadmašiti sve ostale.

Ove kultne cipele dio su DNK luksuznog pariškog brenda te simbol modne inovacije karakteristične za Coco Chanel, koja ih je dizajnirala još 1957. godine.

Za razliku od tadašnjih klasičnih silueta i jasno definiranih modnih normi, Coco je otišla korak dalje i pokazala koliko je ispred svoga vremena, predstavljajući svijetu danas najslavniji slingback model s crnom 'kapicom' na vrhu.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Težeći udobnosti i funkcionalnosti, spustila je malo petu na udobnih pet centimetara, omekšala remen, prednji dio napravila malo četvrtastijim te upotrijebila dvobojnu kombinaciju kako bi definirala prepoznatljiv stil. Uz to, ovaj dizajn uspješno smanjuje stopalo, zbog čega djeluje iznimno ženstveno i u skladu s trenutno popularnim coquette stilom.

I dok su ove cipele godinama uživale status najpoželjnijih u svom popularnom spoju krem i crne boje, ovog proljeća računajte na veću popularnost brojnih efektnih modela u raznim bojama.

  • +3
Chanelove slingback cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Chanel promo

Proslavile su ih fashionistice na nedavno održanim tjednima mode, na kojima su upravo ovakve cipele bile prave zvijezde brojnih elegantnih street style kombinacija.

Prevladavale su, dakako, pastelne nijanse kao must-have dizajn proljeća, pa smo mogli vidjeti niz cipela ovog stila u svijetloplavoj, maslac žutoj ili baby roza boji.

Također, tu su raskošni zlatni modeli, kao i oni obogaćeni dijamantima, kao stvoreni za glamurozne večeri. Za nešto jednostavnije elegantne outfite Chanel donosi crni i romantični ljubičasti model baršunastog vrha, a za one spremne otići korak dalje tu su blještave cipele na visoku punu petu u nijansama ružičaste, žute, narančaste i crne boje.

Ako se ipak želite držati klasičnog dizajna, ali u novom ruhu, birajte neodoljive slingback cipele s petom od samo 1,5 centimetara te u spoju bijele i crne boje, ukrašene nježnom crnom mašnicom te s prepoznatljivim zlatnim logom u sredini.