VJEČNA TEMA

Osam stvari koje je dobro znati o ženskim grudima

16.08.2013 u 09:21

Bionic
Reading

Otkrivamo vam super zanimljive činjenica o grudima koje dosad niste znali

Ženske grudi oduvijek su golicale maštu muškaraca. Danas se o njima mnogo toga zna, ali ipak neke činjenice ostale su pomalo skrivene. Vrijeme je da upoznate neke zanimljive činjenice o ženskim grudima koje dosad možda niste znali.

Ljudi su jedini primati koji stalno imaju grudi
Žene od puberteta pa do kraja života imaju grudi. One mogu biti manje ili veće i oblik im se s godinama mijenja, ali su stalno tu. No kod ostalih ženki primata grudi se javljaju samo kada ženka očekuje prinovu. Traju za vrijeme dojenja, a potom nestaju.

Najveće grudi na svijetu ima…
Najveće prirodne grudi na svijetu ima Amerikanka Annie Hawkins-Turner. Njihov opseg iznosi dva i pol metra, a teže oko 50 kilograma.

I grudima do  orgazma
Žene zaista mogu doživjeti orgazam kada im se stimuliraju bradavice, a to je potvrđeno i jednim istraživanjem iz 2001., kada je skeniranjem mozga uočeno da se u mozgu uistinu odvija orgazam za vrijeme stimulacije bradavica.

Grudi proizvode savršenu hranu
Brojna istraživanja koja su provedena na majčinu mlijeku, rezultirala su istim zaključkom: ne postoji savršenija hrana od majčina mlijeka! Zašto? Sadržava sve vrijedne sastojke koje su bitne bebama za početak života.

Veličina nije bitna
Kada je o grudima riječ, veličina zaista nije bitna, barem kada mislimo na djecu. Naime, neovisno o veličini, grudi su sposobne proizvesti dovoljno mlijeka za dijete.

Veličina grudi se mijenja
Tijekom jednog mjeseca, mnoge žene dožive različite veličine svojih grudi, a sve ovisi o menstrualnom ciklusu. Primjerice, zbog hormona grudi postaju veće tijekom PMS-a, a smanjuju se nakon menstruacije. Zanimljivo je i da se grudi znaju blago povećati kada je žena seksualno uzbuđena.

Jedna je veća od druge
Kod većine žena jedna je dojka veća od druge, a kako pokazuju neka istraživanja, najčešće je lijeva veća od desne.

Postoje četiri vrste bradavica
Ženske bradavice mogu biti normalne – to su one koje su ispupčene svega nekoliko milimetara; ravne – one koje nisu ispupčene nego su u ravnini s aureolom, jako ispupčene – to su one koje su ispupčene čak centimetar i više te uvučene bradavice.