JESTE LI SPREMNI?

Omraženi model kuca na vrata: Ovo je siguran znak da se skinny traperice vraćaju u modu

08.03.2024 u 06:07

Bionic
Reading

U svom mlađem brendu Miuccia Prada nastavlja s promicanjem ideje nošenja komada niskog struka, a ovoga puta istaknula ga je na nekoć iznimno popularnim trapericama skinny kroja

Skinny traperice doživjele su vrhunac popularnosti početkom milenija, no svi pokušaji njihovog oživljavanja do sada nisu rezultirali značajnijim uspjehom.

Ni nova popularnost trendova iz indie sleaze ere modne konzumente nije uspjela natjerati na njihovo ponovno nošenje, što se nada promijeniti Miuccia Prada.

Njezin mlađi brend Miu Miu posljednjih sezona uvjerljivo drma modnom scenom, što joj polazi za rukom komadima inspiriranim Y2K estetikom, kakvima ne mogu odoljeti pripadnici generacije Z.

Na novoj reviji brenda Miu Miu u Parizu propitivala je pojam individualnosti eklektičnom postavom modela i garderobom dizajniranom za svakoga.

Veliku pozornost očekivano je dobila svojim prijedlozima traperica, točnije skinny modelima iznimno niskog struka, uz debeli remen od kože.

Kasne 2010-e označile su blag pad popularnosti skinny traperica te je on narednih godina postajao sve izraženiji.

Modne konzumente odjednom su privukli modeli poput mom jeansa, s ravnim, mrkva krojem nogavica i tipičnim visokim strukom. Godine 2019. modna platforma Lyst izvijestila je da su traperice ravnih nogavica najtraženiji kroj, čime su skinny modeli službeno skinuti s trona.

  • +5
Široke traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara promo

Jačanjem pandemije rasla je i prodaja trenirki, a samim time traperice su kao odjevni komad završile u drugom planu. Povratkom na 'staro normalno' udobnost je ostala jedan od prioriteta - sa širim hlačama u fokusu.