PRIČA O KERUMU I FANI

Od priznanja preljuba na TV-u do svadbenog šopinga

30.06.2014 u 14:33

Bionic
Reading

Željko Kerum i njegova supruga Ana vodili su miran obiteljski život s dvoje djece sve dok splitski zavodnik nije bacio oko na 24 godine mlađu Fani Horvat

Sa svojom prvom velikom ljubavi, suprugom Anom, Željko Kerum vjenčao se 1990, kada su postali i roditelji djevojčice Neve, a dvije godine kasnije i sina Joška. Samozatajna Ana, za razliku od Keruma, nije voljela medije i istupanje u javnosti. Godio joj je život kućanice i majke, a Željku je također odgovaralo to da mu se supruga brine o djeci i kući. Ana i Željko vodili su obiteljski život sve dok ovaj splitski zavodnik nije bacio oko na mlađahnu Fani Horvat.


Iako su mu se i prije lijepe Fani pripisivale izvanbračne afere, tek je tada Hrvat i katolik Željko Kerum javno priznao da se razvodi zbog ljubavnice. 'Već više godina u vezi sam s Fani Horvat. Očekujemo dijete. Zato ću se razvesti od supruge Ankice i ponovno vjenčati', objavio je na samom kraju intervjua na TV Dalmaciji u listopadu 2009. U samo nekoliko minuta Kerum je rezimirao svoje ljubavno stanje i time postao prvi hrvatski političar koji je priznao preljub, a 24 godine mlađa Fani tada je bila u četvrtom mjesecu trudnoće.


'Žao mi je zbog svega što su proživjeli moja supruga i obitelj, ali tako je kako je - da je moglo biti drugačije, bilo bi. Odabrao sam ovaj način da ne bi bilo manipulacija i da zaštitim svoju obitelj. Više nikad neću ovo komentirati', rekao je iznenađenoj voditeljici i djelomice potvrdio ono što se po Splitu godinama šuškalo, a to je da su Kerum i Fani u vezi od njezine 21. godine te da su povremeno zajedno i živjeli u jednom od njegovih stanova. Fani je studirala menadžment, kao i Kerumova kći Neva, a bila je i vlasnica dućana s cipelama u Kerumovom prodajnom centru Joker.

Mlada i ambiciozna Fani zavela je Keruma, a u ožujku 2010. dobili su svog prvog sina Franu. 'Sinu sam ime dao prema najvećem Hrvatu, prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu', rekao je tada Kerum. Nakon dvije godine obitelj se proširila za još jednog dječaka, malenog Zvonimira.

Nakon što je podijelio imovinu s bivšom suprugom Anicom 52-godišnji Željko i 28-godišnja Fani prošlog su studenog u Rimu pred dvadesetak uzvanika uplovili u bračne vode. Romantično vjenčanje u Vječnom Gradu začinili su velikim šopingom.

Zadovoljstvo svojim obiteljskim životom Kerum ne krije ni kada je za političkom govornicom - kada je trebao istaknuti svoj najveći uspjeh u gradonačelničkom mandatu, rekao je: 'To su dva sina, Bog im da' zdravlje! Nijedan gradonačelnik to nije uspio učiniti.'