nježna i moćna

Od cipela i torbi do najljepših haljina: Ovo je hit boja koja će vladati u mjesecima pred nama

27.03.2024 u 06:06

Bionic
Reading

Pastelnožuta, poznata i kao putar žuta ili boja vanilije, još jednu sezonu vraća se kao najpoželjnija u proljeće. Od haljina, suknji i krojenih hlača pa do slingback sandala i sakoa – u ovoj boji baš svaki komad izgleda savršen za sve toplije doba godine

Pastelnožuta, koja već nekoliko godina vlada modnom scenom pod nazivom putar žuta ili boja vanilije, ovog proljeća ima sve predispozicije da bude okrunjena kao esencijalna boja sezone.

Nježnija i delikatnija verzija jedne od najmoćnijih Pantoneove nijansi laka je za nošenje i kombiniranje te odlično funkcionira u najrazličitijim prilikama (od ureda do crvenog tepiha), istovremeno prenoseći vitalnost povezanu sa žutom, ali u puno opuštenijoj verziji. Boja vanilije nošena u bilo kojem obliku posve je elegantna i sofisticirana.

Nakon zime, u kojoj je bila vidljiva dominacija sive i crvene boje, porast temperatura donosi pastelne tonove, a oni se vraćaju svakog proljeća. Ove godine, naravno, jasan protagonist je laskava putar žuta te je obojila najpoželjnije odjevne predmete i dodatke.

Putar žuta ili boja vanilije zavladala je kolekcijama za proljeće/ljeto 2024.

Molly Goddard, Proenza Schouler, Christopher Esber, Bottega Veneta, Zimmermann i Rotate samo su neki od brendova koji su dio svojih kreacija za proljeće-ljeto 2024. obojili u putar žutu.

Iako su haljine odjevni predmet koji najbolje predstavlja ovaj trend, činjenica je da postoje opcije za sve ukuse i stilove: The Row ili Jacquemus također su lansirali odijela u ovoj nijansi, a dodaci, naravno, također imaju dobru dozu pastelnožute.

Kako ove sezone kombinirati putar žutu

Dovoljno je baciti pogled na street style kombinacije iz najvećih modnih gradova ili pak na crvene tepihe da bismo se uvjerili da je putar žutu najbolje nositi u kombinaciji od glave do pete. A oni skloni klasici i pomalo suzdržani po pitanju total looka u jednoj boji ne moraju se odreći ovog vladajućeg trenda – u svakodnevne kombinacije mogu ga uključiti u malim dozama i pribjeći miješanju s bojama iz iste palete: bež, zemljani tonovi i bijela su siguran izbor.

U popularnim high street dućanima već se nalaze komadi obojeni u putar žutu, ali i luksuzni brendovi veliki su zagovornici ove boje. The Row, Loro Piana i Brunello Cucinelli pokazuju da je tihi luksuz više od sivih i bež odjevnih predmeta te se usuđuju obojiti svoje košulje, odijela i kardigane u pastelnožutu. Bacite oko na galeriju i pronađite savršen pastelnožuti modni komad koji će se uklopiti u vašu garderobu.

  • +10
Komadi u pastelnožutoj boji Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo