SINONIM PROLJEĆA

Obožavate komade s cvjetnim printom? Ovako ih se najviše isplati nositi

27.04.2022 u 06:40

Bionic
Reading

Kao i svake sezone proljeće/ljeto, cvjetni print vraća se u velikom stilu dominirajući policama trgovina i stajlinzima zaljubljenica u modu

Ove proljetne sezone po pitanju brojnih trendova nostalgija se itekako cijeni kada govorimo o cvjetnom uzorku istaknutom na odjevnim komadima. Retro verzije ovog simbola proljeća danas su najpoželjnije, a u formi haljina naglašavaju ih detalji poput romantičnih volana, tankih naramenica ili puf rukava u maniri 80-ih.

Postoji mnogo vrsta cvjetnih uzoraka, a ukoliko se pri kreiranju stajlinga pridržavate nekoliko jednostavnih pravila, lako se mogu uklopiti u bilo koju odjevnu kombinaciju.

Cvjetni uzorak s baznim komadima

Kombiniranjem cvjetnog uzorka s baznim komadima iz ormara teško da ćete pogriješiti. Cvjetne hlače uparene s običnom majicom, topić s cvjetnim motivima i hlače od tkanine u crnoj, sivoj ili bijeloj boji ili pak cvjetne haljine s kožnom jaknom - samo su neke od kombinacija u kojima ćete zablistati. Modni klasici u neutralnim bojama donose fokus na cvjetni print i osiguravaju to da ne izgleda previše napadno.

Cvjetni uzorak s trapericama

Ova modna kombinacija uvijek izgleda skladno, a u toplim mjesecima zamijenite traperice jaknom od trapera i nosite je s lepršavom haljinom cvjetnog printa.

Mješavina uzoraka

Iako se miješanje uzoraka dugo smatralo velikim modnim grijehom, brojna dizajnerska imena odavno su zakopala ovaj klišej. Želite li kombinirati cvjetne uzorke s drugim printovima, ipak se ne preporučuje slijepo kopanje po ormaru jer previše komada ukrašenih printom lako može postati modni promašaj.

Pri miješanju uzoraka pobrinite se da su u sličnoj paleti boja. Cvjetni uzorci savršeno se usklađuju s prugicama i kvadratićima. Ako ste malo hrabriji, kombinirajte ih s komadima u znaku točkica ili životinjskim printom. U tom slučaju svi drugi elementi stajlinga moraju biti jednostavniji. Klasične cipele, što manje nakita i izbjegavanje upadljivih detalja poput nabora u ovom slučaju itekako se isplate.

Kako odabrati idealan cvjetni uzorak

Baš kao što je slučaj s odjećom u znaku prugica, veću pozornost potrebno je obratiti i prilikom odabira cvjetnih komada.

Ženama sitnije građe savjetuje se odabir komada s manjim cvjetnim uzorkom dok se visokim ženama, s druge strane, preporučuje suprotno.

  • +19
Cvjetne haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Damama bujne figure najbolje će pristajati komadi s tamnim cvjetnim uzorkom npr. na haljini A-kroja.

Cvjetne hlače paper bag siluete posebno će dobro pristajati damama atletske građe jer će im vizualno dočarati struk i produljiti noge dok će cvjetni komadi s naborima od šifona darovati ženstven izgled.