umjesto balerinki

Obožavat ćete ih ili prezirati: Zbog ovih novih hit cipela lomit će se koplja

01.02.2024 u 12:57

  • +2

Jennifer Lawrence

Izvor: Profimedia / Autor: JAVILES/BRUCE / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Prošlu godinu modne krugove obilježio je povratak 'gole' haljine, a sada se taj trend nastavlja s 'golim' cipelama. Pokazuje to stajling Jenifer Lawrence i njezine mrežaste balerinke iz The Rowa

U proljeće i ljeto 2024. trendseterice se neće moći zasititi 'golih' cipela od mrežastih i prozirnih materijala, a glumica i zvijezda filma 'Cura za sve', Jennifer Lawrence sada predvodi taj trend.

Jennifer Lawrence ne suspreže se od upečatljivih izbora cipela i iskakanja iz uobičajenog dress coda. Prvi put je javno oslobodila svoja stopala kada je 2018. uz gromoglasan pljesak skinula svoje neudobne cipele u emisiji The Late Show sa Stephenom Colbertom.

A zatim je tijekom svakodnevnih izlazaka pokazala još nekoliko upečatljivih izbor cipela kod kojih udobnost i funkcionalnost nadilaze estetiku. Sunčanim Los Angelesom prošetala se u sandalama oko kojih se lome koplja – modelom s gumenim remenčićima koji je bio hit 80-ih. Nakon toga je nosila i crne, gotovo neprimjetne, poput papira tanke cipele iz 'The Rowa'. Oba modela imala su istu značajku stvaranja osjećaja bosih nogu te naglašenu funkcionalnost.

Za crveni tepih Cannesa 2023. Lawrence je odabrala japanke, a one su virile ispod njezine haute couture Dior večernje haljine. Taj prizor danima je punio medijske stupce.

Sada je Jennifer, koja inače dobiva hvalospjeve za sjajne modne izbore, ponovno privukla pažnju izborom cipela. Naime, glumica je fotografirana u prozračnim 'Nude Illusion' balerinkama s potpisom The Rowa u Los Angelesu, pokrećući tako jedan od trendova cipela za proljeće/ljeto 2024.

Jeniferin izbor cipela prizvao je brojne stilove popularizirane u kolekcijama za proljeće 2024., gdje su cipele počele poprimati izrazit izgled najlonki. Nekonvencionalna upotreba materijala već je viđena na modnoj pisti kod Jil Sandera i Louisa Vuittona.

U Givenchyju su tajice manekenkama doslovce bile navučene preko pete. Alaïa nudi svakodnevni ekvivalent: mrežaste balerinke s kamenčićima vrlo su popularne na internetu i rasprodane su u gotovo svim veličinama. Trend prozirnih cipela kakve nosi Jennifer Lawrence nešto su praktičnije i predstavljaju zanimljivu promjenu od neudobnih visokih potpetica. Kako god, nesumnjivo će to biti trend oko kojeg će se, baš kao i po pitanju 'golih' haljina, lomiti koplja.

  • +6
'Gole' cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo