OMILJENE tenisice

Obožavane 'sambice' nose se i dalje, a evo koji su modeli trenutno dostupni

18.03.2024 u 13:18

Bionic
Reading

Adidasove Sambe toliko su popularne da ih mnogi požele posjedovati u više dizajna, a evo koje modele možete izabrati

Gotovo da ne postoji slavna dama koju u protekle dvije godine nismo vidjele u popularnim Adidas Samba tenisicama, čiji retro šarm i minimalistički estetika nastavlja dominirati gradskim ulicama i u ovoj sezoni.

Manekenka Bella Hadid odavno je proglašena kao glavni krivac opsesije modnog svijeta megapopularnim 'sambicama' koje su i dalje najtraženije u crnoj boji, s prepoznatljivim bijelim prugama, sivim prednjim obrubom i udobnim niskim potplatom.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

No, u međuvremenu je njemački modni div oživio i redizajnirao Sambe i nizu novih modela, među kojima je teško odabrati one najljepše.

Samba OG

Najprepoznatljiviji i najtraženiji model ostaje Samba OG, čija privlačnost leži u pristupačnoj cijeni od 70-ak eura. Dolazi u crnoj i bijeloj varijanti, s laganim potplatom od smeđe gumene, a neutralan dizajn kao stvoren je za baš svaku modnu kombinaciju.

Osim klasičnog dizajna, tu su i bijeli modeli sa zelenim prugama i obratno, koje najčešće biraju oni u potrazi za efektnom obućom koja će u trenu podići svaki stajling.

HIT MODEL

Ova neodoljiva verzija 'sambica' osvojila je Dakotu Johnson

Pogledaj galeriju

Samba Classic

Veliki jezik preko rista, koji se može nositi i prebačen preko vezica, detalj je koji volite ili prezirete. Samim time, ne uživaju toliku popularnost, ali u činjenici da nisu svima poželjne te da ih ne možete vidjeti na baš svakom koraku, daje im posebnu čar. Baš kao i njihov retro dizajn koji podsjeća na 90-e.

cindy i kaia

Odlični kaputi, hit tenisice i čizme: Teško je reći tko ima bolji stajling, mama ili kći

Pogledaj galeriju

Samba XLG

Ako volite glomaznije modele, obožavat ćete Adidasovu Sambu XLG. U skladu s 'blokecore' estetikom, koja favorizira muževne modele kao stvorene za nogomet, i ove tenisice ponose se istaknutim jezikom, ali i širim, upečatljivim prugama. Dolaze u crnoj boje te su sjajna alternativa klasičnim 'sambicama'.

Samba Decon

S prugama u istoj nijansi kao ostatak tenisice, Samba Decon uživa status jednog od najelegantnijih modela. Zlatni detalji dodatno im laskaju te ih čine prigodnima i za svečanije stajlinge. Razlikuju se i izostankom prepoznatljivog gumenog potplata koji je zamijenjen crnom ili bijelom varijantom, a njihova dekonstruirana estetika pruža još veću fleksibilnost u nošenju i stiliziranju outfita.

Velo Samba

Velo Samba nastala je kao spoj klasičnih biciklističkih modela i urbanih tenisica, a rezultat je iznimna udobnost i chic bijeli dizajn u kojem se spaja mekana i brušena koža te potplat u krem nijansi. Teško ćete pronaći bijele tenisice s više stila.

Samba Wales Bonner

Dizajnerica Grace Wales Bonner za Adidas je isporučila neke od najpoželjnijih modela u povijesti tenisica. Od prošivenih jezika preko metalnih detalja do medal sa zakovicama - s tenisicama nastalima u ovoj suradnji jednostavno ne možete pogriješiti!

adidas x Wales Bonner Izvor: Promo fotografije / Autor: promo