SVE PRŠTI SEKSIPILOM

Nose se duboki prorezi i ženstveni krojevi

28.02.2013 u 12:08

Bionic
Reading

Prva dva dana tjedna mode u Parizu pistama su suvereno vladali Anthony Vaccarello, Guy Laroche, Dries Van Noten, Rochas, Gareth Pugh, Mugler i Alexis Mabille

Anthony Vaccarello nedavno je dizajnirao haljinu Jennifer Lopez koja je podigla medijsku prašinu zbog kroja. Pjevačica je izbacila jednu nogu iz visoka proreza i imala golo rame na suprotnoj strani, a njegova kolekcija na pariškom tjednu mode također je išla u tom smjeru. Pokazao je neustrašive haljine oštrih rezova koje pokazuju dijelove tijela i mame seksipilom. Svilene bluze uvučene su u asimetrične minice, a jakne i kaputi prožeti detaljima poput kože, gume ili lanaca.

Modnu kuću Guy Laroche predstavio je francusko-švedski dizajner Marcel Marongiu, a uz nezaobilaznu crnu, zimsko-jesensku kolekciju za 2013. ublažio je modelima boje ciklame ili pak ljubičastom. Odijela s kratkim jaknicama i uskim hlačama ravna kroja lako su nosive u dnevnim kombinacijama, a onaj tko želi pokazati malo više kože, odabrat će suknje velikih proreza ili topiće od kože.

Predimenzionirani krojevi svakako su obilježili kolekciju Driesa Van Notena, a tunike, hlače ili suknje kombinirane su u crnoj boji s prugicama ili printom te vezom. Pruge su iskoristive u svim mogućim kombinacijama – vodoravno, vertikalno, na suknjama, topićima ili šalovima. Print se sjajio u srebrnim varijantama na uskim hlačama i pak suknji, a crni komadi kaputa i haljina imali su vezove s bajkovitim motivima koji razbijaju tmurnu zimsku monotoniju.

Moglo bi se reći da je Gareth Pugh za kolekciju bio inspiriran ženama ratnicama, ali u modernim okvirima. Kao zaštićene od svih negativnosti, manekenke su nosile duge bijele haljine širokih ili uskih ovratnika, a glavni motiv bile su oslikane tanke grančice na dnu. U igri crno-bijelih kombinacija bijeli kaputi s istim motivom preklapali su se preko crne duge haljine ili hlača i obrnuto. Uz malo kože i sjaja, cijela se kolekcija sastoji od voluminoznih haljina koje nisu zaboravile istaknuti ženstvenost.


Uz uniformirane modele inspirirane pilotkinjom Amelijom Earhart, Nicola Formichetti za Mugler poigrao se s još nekim godinama u prošlosti, a rezultat su uske suknje koje padaju na kukovima baš kao u 90-ima, komad narančaste bunde pripada 50-ima, a svilene suknje podsjećaju na daleke 1940-e. Na drugom su danu svoje modele predstavili i Rochas i Alexis Mabille