MANJE JE VIŠE

Njihov stil nova je modna opsesija: Skandinavke pokazuju kako spojiti minimalizam i eleganciju na originalan način

09.02.2023 u 09:09

Bionic
Reading

Prošlog tjedna u Kopenhagenu je održan Fashion Week na kojem smo mogli naučiti kako nositi minimalistički skandinavski stil u kojem se elegantan look postiže formulom 'manje je više'

Proteklog tjedna u Kopenhagenu se održao Fashion Week na kojem smo mogli vidjeti neke potpuno nove stilove vrijedne kopiranja, ali i zanimljivu skandinavsku filozofiju modu koja prioritizira kvalitetu i neprolazne trendove.

'Skandinavke vole nositi udobne komade koji su lijepo izrađeni i visoke kvalitete te nikad ne izlaze iz stila. Za razliku od tjedana mode u drugim gradovima u kojima se promoviraju gotovo isključivo stilovi koji su trenutno 'in', ovdje više volimo outfite koji imaju bezvremensku notu', objasnila je Denise Christensen, CEO i kreativna direktorica u modnoj marci REMAIN te dodala:'U Londonu ćete vidjeti djevojke odjevene u jedinstvene i upečatljive kombinacije, dok u Skandinaviji prevladava klasičan minimalizam u kojem vrijedi pravilo manje je više.'

Ako ste željni isprobati nešto novo, skandinavski stil dobra je početna točka jer je jednostavan i sastoji se od komada koje možda već posjedujete u svojoj kolekciji. Prošlotjedni Fashion Week pokazao je kako možete usvojiti ovaj minimalistični stil koji nikad ne izlazi iz mode!

  • +46
Street style izdanja u Kopenhagenu Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kaputi i baloneri koji sjajem privlače pozornost

Svake zime gledamo nove trendove u dizajnu kaputa, međutim kožni kaput i klasični baloner vječni su klasici. Ono čemu nas je naučio prošlotjedni Fashion Week u Kopenhagenu jest da možemo kreirati vrlo upečatljiv look samo ako mu dodamo jedan dugački kaput ili baloner koji će sjajem privlačiti pozornost.

Polirani kaputi su elegantni, sofisticirani i svojim sjajem podižu svaku kombinaciju na sasvim novu razinu!

  • +4
Kopenhagen Fashion Week Izvor: Profimedia / Autor: Cynthia Anderson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Traper kombinacije

Kompleti od trapera bili su iznimno popularni u 80-ima, no ništa manje dobro ne izgledaju niti danas. Tzv. 'double denim' stil svodi se na usklađivanje gornjeg i donjeg dijela u komade od trapera, a Skandinavke pokazuju kako su moderne traperice širokog kroja i traper jakna ili košulja sve što vam je potrebno za dobitnu modnu kombinaciju.

Crna boja s ekstravagantnim siluetama i detaljima

U 2023. godini prevladavat će živahne boje i kombinacije, no nikako ne zaboravite na nepogrešiv stajling u potpuno crnoj boji.

'Mogli smo vidjeti niz kolekcija koje se oslanjaju na moć crne palete, ali s dodacima ekstravagantnih silueta i detalja. Bilo je i puno igranja s kontrastima vrlo elegantnih i ženstvenih formi s mladenačkim, lepršavim siluetama. Ovaj kontrast vrlo je uspješno izbalansiran i postignut je potpuno jedinstven stil', kaže Denise Christensen.

  • +4
Kopenhagen Fashion Week Izvor: Profimedia / Autor: Cynthia Anderson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Doza pozitive uz živahan žuti outfit

Koju god nijansu žute odabrali, ne možete pogriješiti! Ova boja savršen je protulijek za jesensko i zimsko sivilo te unosi dozu pozitive na prvi pogled. U Kopenhagenu smo mogli vidjeti veliki povratak ovog živahnog trenda koji je u skladu s obožavanim dopaminskim odijevanjem.

  • +2
Kopenhagen Fashion Week Izvor: Profimedia / Autor: Takimoto Marina/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Visoke čarape novi mikro trend

Ako ste i vi u potrazi za mikro trendovima koje lako možete iskopirati, onda bi skandinavski stil nošenja visokih čarapa mogao biti pun pogodak i za vas! Ovaj detalj vrlo je ženstven te je moderna varijanta pomalo zaboravljenih najlonki, a najbolje ga je upariti uz mini ili midi suknju.

Prozirna odjeća

U posljednje vrijeme filmske zvijezde plijenile su pozornost noseći na crvenom tepihu haljine od prizinog materijala, a čini se kako bismo ovaj trend sve više mogli viđati na ulicama. Dizajneri su pokazali kako u prozirnom materijalu možemo očekivati sve više haljina i bluza te ih elegantno nositi na crno donje rublje.

Asimetrična odijela

Klasična ženska odijela za mnoge su prvi izbor kada je riječ o business looku, a ako želite u njima izgledati vrlo ženstveno birajte asimetričan kroj! Ovaj chic stil kao da je definicija skandinavskog minimalizma jer je pravi spoj klasičnog i modernog te je nepogrešiva, a vrlo elegantna alternativa klasičnom 'strogom' poslovnom stilu.

Uzorci leoparda i tigra

Malo koja kombinacija zrači s tolikom dozom ženske snage i glamura kao leopardov uzorak! Skandinavke su pokazale da jednako lijepo izgledaju i tigrove prugice te kako ih možemo nositi na suknjama, košuljama, haljina, odijelima... I, ne, ne brinite da ćete izgledati kao da ste izašli iz modnog kataloga 80-ih jer je ovaj stil apsolutno bezvremenski modni pogodak.

  • +2
Kopenhagen Fashion Week Izvor: Profimedia / Autor: Cynthia Anderson / Shutterstock Editorial / Profimedia