za svaki stajling

Nećete im moći odoljeti: Ovih šest uzoraka bit će pravi hit ove sezone

30.03.2024 u 07:28

Bionic
Reading

Nova sezona donosi niz uzbudljivih trendova te je pravo vrijeme da počnemo eksperimentirati njima. Ove sezone ističu se printovi, a trendseterice su ih u svom uvijek inspirativnom street styleu već prihvatile i izgledaju sjajno

U sklopu trendova za proljeće 2024. uzorci, u svim svojim oblicima, čine poseban dio revija svake sezone. Baš kao i ostalim trendovima, i njima možemo eksperimentirati, od printa od glave do pete do suptilnog uključivanja određenih dodataka ili ulaganja u komad koji ćemo nositi kada želimo da bude u fokusu stajlinga.

Iako neki hrabri printovi nisu za svakoga, čak i oni najzagriženiji klasičari i ljubitelji minimalističkog stila pronaći će motiv i uzroke koji idu pod ruku s njihovom estetikom. A jedno je sigurno - modni dodaci umotani u print dodaju dodatnu dimenziju svakom stilu u vidu boje i teksture, bilo da se radi o klasičnom kariranom uzorku, bilo cvjetnim motivima, te se takav odjevni predmet ističe u outfitu.

  • +3
Hit uzorci ove sezone Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Modne piste na tjednima mode dale su dobar uvid u ono što možemo očekivati u pogledu printa. Ali ne smijemo zaboraviti pravu modnu pistu - street style - na kojoj su se također koncentrirali mnogi istaknuti uzorci. Od sveprisutnog i impresivnog cvijeća na ljetnim haljinama, laganim hlačama, suknjama i ljetnim ogrtačima, preko ponovnog oživljavanja klasičnih motiva koji su svoj trenutak slave imali u prošlosti, do životinjskih uzoraka koji su već postali viralni - ovo je šest uzoraka koji će ove sezone itekako biti u trendu.

Leopard

Iako iz mode nikada nije pravo ni iščezao, leopard uzorak ponovno uživa veliku pažnju, posebno na hlačama, što se može vidjeti u bespućima Instagrama i na ulicama modnih gradova. No vladavina ovog printa na snažnim elementima, poput traperica, bluza, pletenih pulovera i haljina, potvrđuje da ćemo ga ove sezone viđati posvuda.

No ako još niste spremni za ovaj divlji dodatak stajlingu, možete ga nositi na suptilan način tako da npr. total black ili stajlingu u neutralnim tonovima dodate leopard dodatke, kao što su balerinke, torba, remen ili šal. I ne zaboravite isprobati dobitnu kombinaciju leopardovog uzorka i crvene - to je čisti chic.

Cvijeće u XL formatu

Na modnim pistama za proljeće/ljeto 2024. mogli smo vidjeti jednobojno cvijeće otisnuto u maksi formatu, crno-bijelo ili s dozom crvene boje, što jasno pokazuje da print ide u smjeru maksimalizma. Suknje bilo koje dužine, hlače, lagani kaputi i baloneri... maksi cvjetni print uvijek je primjeren izbor na njima za svako godišnje doba.

Uzorak valova

Valovi i motivi sa zakrivljenim linijama utjelovljuju novost u smislu najdominantnijih printova sezone. Na modnoj pisti prikazala ih je Bottega Veneta, a valoviti uzorak može se kombinirati s glatkim i neutralnim teksturama ili, za veći efekt, s kvadratićima ili prugama.

Točkice

Ljubitelje vintage estetike veselit će povratak točkica (ako su ikada nestale s modne scene) u njihovoj bezvremenskoj i neutralnoj verziji. Na crnoj, bijeloj, krem, bordo ili čokoladnoj podlozi lijepo krase neke od najjednostavnijih i najljepših bluza i haljina sezone.

Okomite pruge

Označava li ovaj trend zbogom bretonskim prugama? Ne, okomite pruge koegzistirat će s njima jer su tako chic, samo što će sada u fokus u većoj mjeri doći ona izduženija varijanta, koju brane Louis Vuitton i Phillip Lim na svojim revijama.

Harlekin

Harlekinski print je ponavljajući uzorak kontrastnih dijamanata ili rombova, a bit će jedan od dominantnih ovog proljeća. Baš kao na modnoj pisti Versacea i Vivienne Westwood, rombovi imaju moć dodati zabavni efekt svakom odjevnom komadu, a da pri tome nisu pretjerano intenzivni.