top modeli

Ne morate dalje tražiti - ovo su najljepše balerinke za proljeće

02.04.2024 u 05:57

Bionic
Reading

Slatke, elegantne i tako jednostavne za kombiniranje – balerinke su s razlogom vječni proljetni hit, a ovo su neke od najljepših koje možete dodati u svoju garderobu

Početkom 2000-ih ono što je svaka žena priželjkivala bio je par crnih balerinki Tory Burch, a od tada je modni svijet doživio brojne transformacije. Ipak, one su se uspješno vratile u jesen 2022. i, prema svemu sudeći, teško da će se to promijeniti.

Naime balerinke su jedan od najvećih trendova u svijetu obuće proljeća 2024., a modni svijet sve ih više prihvaća kao klasik. Upravo su one ponudile trendsetericama daleko udobniju, no ništa manje chic opciju od štikli.

Iako nikada nisu u potpunosti nestale s modne scene, njihovo pojavljivanje na pistama za proljeće 2024. također je nagradilo ljubitelje ravnih modela većom paletom stilova na izbor.

Ravne verzije sa špicastim vrhovima pojavile su se na reviji Gabriele Hearst u New Yorku i zapaprile Toveovu modnu pistu u Londonu. Istovremeno su balerinke u stilu modela Mary Jane bile glavna stvar na reviji Cecilije Bahnsen u Parizu te su stilizirane s oštrim odijelima s hlačama i haljinama šivanim u ateljeu Versacea u Milanu, a isticale su se metalik srebrnom završnicom.

Mrežaste ravne varijante pojavile su se pak na modnim pistama 3.1 Philipa Lima i Proenze Schoulera u New Yorku te su vrlo brzo dobile pečat odobrenja zvijezda s A-liste, poput Due Lipe i Jenner Lawrence, koje je privukao istaknut, sofisticiran i pomalo seksi pogled na ovaj ženstveni trend.

I dok balerinke, zahvaljujući pastelnim nijansama, mašnama i volanima vrlo često podsjećaju na djevojačku estetiku, u 2024. raste potražnja za elegantnim, neutralnim i minimalističkim siluetama. Jessica Richards, prognostičarka trendova i osnivačica JMR Trend + Creativea, otkrila je svoje prognoze po pitanju balerinki u narednim sezonama. 'Ono što obožavam kod njih je to što je to temelj jednog od najjačih trendova u svijetu obuće koje smo imali prilike vidjeti u posljednje vrijeme', napominje. U budućnosti previđa njegov smjer prema sofisticiranijim, možda malo dotjeranijim i osnaženim siluetama, što pak dosta govori o zahtjevima potrošača za beskompromisnom nosivošću.

Balerinke mogu nositi i voljeti baš svi, bilo da prizivaju prošle trendove, bilo da jednostavno traže udobnu zamjenu za uredske potpetice. Ako ste ovog proljeća u potrazi za svojim savršenim parom, bacite oko na galeriju u kojoj se krije šarolikost modela, od jednostavnih kožnih stilova s okruglim vrhovima do dizajnerskih prijedloga sa satenskim remenčićima.

  • +14
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo