nose se na sve

Najtraženiji modeli: Ove elegantne sandale uskoro ćemo gledati na svakom koraku

29.03.2024 u 06:05

Bionic
Reading

Približavanjem ljeta trebamo se informirati s modelima sandala koje će u novoj sezoni uživati status najpoželjnijih

Modne revije za proljeće-ljeto 2024. jasno su dale do znanja će u narednim mjesecima prevladavati nekoliko elegantnih modela sandala, a koje, osim što su iznimno svestrane, dolaze s visokom dozom uvijek željene udobnosti.

Od japanki u posve novom, gotovo avangardnom looku, preko minimalističkih mula do nebeski visokih klompi; donosimo pregled modela ljetne obuće zbog čije kupnje nećete požaliti.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Japanke

Za razliku od proteklih sezona, kada smo japanke gledali gotovo isključivo na obali, u narednim mjesecima očekujte ih u velikom broju i na ulicama.

Posljednji put ovoliku su popularnost uživale početkom tisućljeća, a oživljavanjem nostalgičnih Y2K trendova stiže nam i njihov povratak na velika vrata.

Očekujte niz elegantnih modela s brojnim vezicama, cirkonima i metalnim dodacima koji će garantirani otmjeni look čak i uz ležerne ljetne komade.

Kao što su nam pokazali proslavljeni dizajneri, japanke ove sezone možemo nositi uz doslovno sve, od hlača preko minica do elegantnih maksi haljina, a činjenica da njima ne možete pogriješiti čini ih zasigurno jednom od najboljih kupovina sezone.

Minimalističke mule s kitten petom

Iako 2024. definitivno označava početak povratka maksimalizmu u svemu, pa tako i u obući, minimalističke mule s kitten petom bit će jedan od najtraženijih modela. Ove sandale odišu tihim luksuzom i glamurom 90-ih godina, a osim što su pogođen odabir za svaki elegantniji stajling, dolaze s garancijom udobnosti zbog ugodne niske pete.

Cipele s kitten petom svoju su dominaciju započele još u studenom prošle godine, kada je modna platforma Lyst potvrdila da je potražnja za njima porasla za 49 posto. Ovakvu potražnju znao je iskoristiti Miu Miu te je taj slavni talijanski brend nedavno predstavio jedan od najpoželjnijih modela s ovom šarmantnom petom i u trenu zaludio ovisnice o modi.

  • +6
Uzvanice na reviji brenda Miu Miu Izvor: Profimedia / Autor: LUCIA SABATELLI/ACTION PRESS/SHU / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Sandale visokih vezica

Modna kuća Paco Rabanne predvodnik je trenda nošenja sandala sa senzualnim vezicama visine od gležnja pa sve do koljena. Riječ je o moderniziranim spartanskim sandalama koje izdužuju i stanjuju nogu za zavodljiv izgled, čiji šarm možete pojačati nošenjem chic male crne haljine ili klasičnih ljetnih vrućih hlačica.

Klompe na vrlo visoku petu

Ako ste u potrazi za obućom s visokom petom, a niste odveć oduševljeni nošenjem stiletto modela, ove sezone oduševit će vas posve nova ponuda udobnih i sofisticiranih klompi.

U njima je nedavno zablistala glumica Sienna Miller noseći ih uoči revije brenda Chloe, a kombinirala ih je s očaravajućom bijelom boho suknjom čipkastih detalja i kontrastnom maksi kožnom jaknom za posve neodoljiv look.

  • +6
Sienna Miller Izvor: Profimedia / Autor: REYNAUD JULIEN/APS-MEDIAS/ABACA/ / SHUTTERSTOCK