NOVITET IZ CROCSA

Najpopularnije ružne sandale postale su tenisice: Pogledajte kako izgledaju

19.01.2024 u 11:18

Bionic
Reading

Poput omraženih čizmi od ovčje kože s potpisom brenda Ugg Australia, prepoznatljive gumene sandale američkog brenda Crocs dug niz godina slove za omraženu obuću na modnoj sceni

Voljeli ih ili mrzili, najpoznatije gumeme sandale uspjele su dogurati i do oskarovskog crvenog tepiha, a sad je predstavljena prva verzija Crocs tenisica.

Naziva Juniper, tenisice brenda Crocs daleko su od onoga što bi brojni mogli očekivati. Dizajnirao ih je kreativni direktor brenda Crocs Pollex, Salehe Bembury, koji je krajem prošle godine najavio pohod brenda sa sjedištem u Coloradu u svijet tenisica.

Juniper tenisice brenda Crocs, međutim, nisu napravljene od gume koja se koristi u stvaranju prepoznatljivih crocsovih klompi i sličnih modela obuće.

Jedina zajednička karakteristika su im ventilacijski otvori na prstima, no čak i oni su deset puta manji nego što smo navikli na arhetipskoj obući brenda.

Da ne postoji logo brenda Crocs istaknut na jeziku tenisica i privjesku, ovaj model tenisica lako bi mogli zamisliti kao siluetu zamišljena pod okriljem još jednog 'neobičnog' brenda tenisica.

Iako Juniper tenisice možda ne nalikuju omraženim crocsicama u tradicionalnom smislu, njihov iznenađujući dizajn očekivan je od dizajnerskog veterana Salehe Bemburyja, poznatog po avanturističkoj estetici kada je riječ o dizajnu obuće.

Kada će Crocsove tenisice Juniper biti službeno lansirane u prodaju još uvijek nije poznato, no očekuje se da će s Crocsove pokretne trake sići ove godine, dok brend najpoznatiji po gumenim sandalama širi svoje područje djelovanja na moderne i progresivne modele obuće.