TOPLE I NEODOLJIVE

Modni klasik iz 70-ih: Ovakve hlače volite ili mrzite, ali jedno je sigurno - opet su 'in'

26.10.2023 u 06:06

Bionic
Reading

Omiljene traperice ove sezone isplati se zamijeniti hlačama od samta. Ovaj topli model u maniri ludih 70-ih slovi za veliki trend sezone

Tkanina prepoznatljivog izgleda, koju mnogi vezuju uz djetinjstvo, kad je nošenje odjeće od samta bilo imperativ u hladnijim mjesecima, ponovno je najpoželjnija u formi hlača.

Hlače od samta u stilu sedamdesetih, uvijek povezane s klasičnim i sofisticiranim stilom, vratile su se kao protagonisti brojnih dizajnerskih kolekcija, što nimalo ne čudi s obzirom na procvat vintage estetike na modnoj sceni.

Hlače od samta Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Širokih nogavica i visokog struka te u tradicionalnim jesenskim bojama, hlače od samta predstavljaju elegantnu i toplu alternativu omiljenim trapericama u hladnoj sezoni. Njihova mekana, topla i udobna tkanina čini ih savršenima za jesen, a lako se nose u kombinaciji s gležnjačama, ravnim cipelama, platformama ili mokasinama.

Iako se hlače od samta danas mogu pronaći u različitim siluetama, verzije sa širim nogavicama i opuštenog kroja posebno su poželjne, a potvrđuju to i stajlinzi street style zvijezdi okupljenih na tjednima mode, ali i poznatih dama iz svijeta slavnih.

Modna inspiracija: Kako ove sezone nositi hlače od samta