DOMINIRAJU TRGOVINAMA

Nosive od jutra do mraka: Ove hlače idealna su zamjena za traperice

13.10.2023 u 13:28

Bionic
Reading

Gotovo da ne postoji ljubiteljica mode koja u svoju kolekciju u ormaru posljednjih sezona nije uvrstila barem jedan model kožnih hlača. Tradicionalno kraseći police trgovina u hladnoj sezoni, i ove će nesumnjivo predstavljati idealnu zamjenu za traperice

Prijelazno razdoblje oduvijek je ono doba godine s najviše nedoumica po pitanju svkodnevnog odijevanja. Iako ste možda već počeli razmišljati o promjeni garderobe, ili vam je još uvijek teško razmišljati o uključivanju kaputa i čizama u stajlinge, postoji jedan odjevni komad koji u prijelaznom razdoblju nikada ne razočara, a to su kožne hlače.

Dovoljno tople i svestrane, kožne hače modni su saveznik iz ormara poput traper jakne za iznenadne i nagle promjene vremena.

I ove sezone police popularnih high street trgovina i dizajnerskih brendova ne oskudijevaju zanimljivim primjercima kožnih hlača za svačiji ukus i stil.

  • +7
Kožne hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kožne hlače dio su modne povijesti

Od 60-ih godina kožne hlače referentni su odjevni predmet za rock zvijezde. Međutim, njihovo podrijetlo može se pratiti od sedamnaestog stoljeća, kada su američki domoroci prerađivali životinjsku kožu u odjeću za nošenje, a potom su ih kauboji koristili kao zaštitu pri jahanju. U moderno doba uzdignute su u scenske hlače, koje zvijezde nose poput fetiš odjeće, estetskog simbola pobune. U dizajnerskim kolekcijama za aktualnu sezonu, kožne hlače priklonile su se vladajućoj esetici tihog lukusuza, o čemu dovoljno svjedoče prizori s modnih revija Alexandera McQueena i Hermèsa.

Osim u standardnoj crnoj, kožne hlače danas su dostupne u pregršt boja i silueta. Nakon što su nekoliko uzastopnih sezona najpoželjnijima bile one jogger stila, u popularnosti su ih zamijenile uže verzije, poput modela visokog struka i s trapez nogavicama, a koje se stilski naslanjaju na trendovsku Y2K estetiku, kakvom obiluju police trgovina.

Vodeći se primjerom stajlinga vodećih street style zvijezdi današnjice, kožne hlače je, poput traperica, moguće kombinirati na mnoštvo načina i nositi u svim prilikama, od jutra od mraka.

  • +7
Kožne hlače u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia