obavi pregled

Merkur osiguranje organiziralo panel na temu muškog zdravlja

09.11.2023 u 16:31

  • +9

Merkur osiguranje - Movember

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Pravi muškarci se brinu za svoje zdravlje – bez obzira kakav brk voliš, obavi pregled!

Studeni je mjesec u znaku muškog zdravlja, stoga je Merkur osiguranje u četvrtak, 9. studenoga 2023. godine, u prostoru Merkur Lifestyle wellness centra u Zagrebu organiziralo panel upravo radi podizanja svijesti o zdravstvenim problemima muškaraca. Svake godine u studenom, zajednice diljem svijeta priključuju se pokretu poznatom kao 'Movember' kako bi podigli svijest o zdravlju muškaraca i prikupili sredstva za borbu protiv karcinoma prostate, karcinoma testisa i neuroloških problema. S istim ciljem i razlogom Daniel Bilić, voditelj panela, o pitanju zdravlja i značenju prave muškosti, razgovarao je s Valentom i Martinom Sinkovićem, Miranom Kursapićem, Ivanom Pažaninom i Ognjenom Bagatinom. Događaju su prisustvovale i poznate muške osobe, a svim okupljenim muškarcima na raspolaganju je bio i vrhunski barber koji je pridonio jedinstvenoj atmosferi. Panel je bio dinamičan i inspirativan, obogaćen razgovorima i interakcijom među sudionicima. Uz osvježavajuća pića i zakusku, prostor Merkur Lifestlye wellness centra bio je poticajno okruženje koje je potaknulo na razmjenu iskustva među okupljenima, podcrtavajući važnost brige o muškom zdravlju.

'Prevencija i pravovremeni odlazak doktoru ključni su u životu svakog čovjeka. Kao sportaš, shvatio sam važnost redovitih medicinskih pregleda i brige o svom zdravlju. Pravovremeni posjeti doktoru su kao taktički potezi – sprječavaju ozbiljne probleme prije nego postanu nepremostive prepreke. Merkur osiguranje je organiziralo ovaj lijepi panel u svrhu podizanja svijesti o muškom zdravlju i drago mi je što sam bio dio ove priče', izjavio je Valent Sinković.

Panelu je prisustvovala i sama Uprava Merkur osiguranja koja također, i privatno i poslovno, nastoji podržati ovakve i slične inicijative.

'U Merkur osiguranju posebna pozornost posvećuje se prevenciji i preventivnim pregledima koji mogu na vrijeme dijagnosticirati oboljenja i spasiti život. Kako smo u mjesecu posvećenom muškom zdravlju, htjeli smo kroz ovaj panel dodatno popularizirati temu muškog zdravlja, kojoj se i dalje ne pridaje dovoljno važnosti. Također, kroz 15% popusta koje Merkur do kraja studenog odobrava na dodatno zdravstveno osiguranje health4me Premium, namjera nam je potaknuti što veći broj osoba, u ovom slučaju muškaraca, na ugovaranje i odlazak na važne preventivne preglede. Ne želimo da sve ostane samo na puštanju brkova. Zdravlje je ono koje zaslužuje našu najveću njegu i brigu', izjavio je član Uprave Merkur osiguranja Krešimir Limpić.

Pitanju zdravlja i preventivnim pregledima i dalje puno veću pažnju pridaju žene nego muškarci. Od karcinoma prostate u Hrvatskoj godišnje oboli oko 2800 osoba te se uglavnom radi o muškarcima starijima od 60 godina. S druge strane, karcinom testisa češće se javlja kod mlađih muškaraca, najčešće prije 50-te godine života. O ovim i sličnim muškim problemima nije uobičajeno previše govoriti, stoga se muškarci često susreću s diskriminacijama i nerealnim očekivanjima zbog kojih nerijetko odlučuju ne potražiti pomoć na vrijeme. Kako bi na ovome svijetu muškarci mogli što duže raditi sve ono u čemu su najbolji, potrebna je pravilna i redovita briga o njihovom zdravlju odnosno redoviti odlasci na preventivne preglede koji će pravovremeno dijagnosticirati oboljenja. Ovakvi pregledi izrazito su važni po pitanju karcinoma prostate gdje nema ranih simptoma oboljenja, a kako bi zdravstveni pregledi bili što dostupniji, uz što manje čekanja, dobro je imati dodatno zdravstveno osiguranje i partnera od povjerenja koji će cijeli proces maksimalno olakšati. Merkur osiguranje, kroz svoje health4me Premium, dodatno zdravstveno osiguranje, svojim klijentima omogućuje viši stupanj zdravstvene zaštite, prilagođen njihovim individualnim potrebama i željama. Ovisno o odabranom paketu, s limitima od 300 do 2.000 eura, klijentima su pokriveni troškovi specijalističkih pregleda, dijagnostičkih obrada, laboratorijskih pretraga, fizikalne terapije, malih operacija te drugog liječničkog mišljenja i kućne njege. Merkurovim klijentima na raspolaganju su najbolji specijalisti i medicinske ustanova u Hrvatskoj i svijetu, a svoje zdravstvene probleme rješavaju brzo, bez gužvi i čekanja. Kako bi sve pogodnosti dodatnog zdravstvenog osiguranja bile još dostupnije, Merkur osiguranje, u razdoblju od 1.11. do 30.11.2023. odobrava 15% popusta na dodatno zdravstveno osiguranje health4me Premium program u 1. godini osiguranja.

Već dugo nije dovoljno voditi brigu o svom zdravlju samo u slučaju oboljenja, nego različitim proaktivnim metodama smanjiti mogućnost da do oboljenja uopće dođe. Preventivni pregledi mogu uvelike poboljšati kvalitetu života, spriječiti mnoga oboljenja te smanjiti troškove skupih liječenja, stoga je potrebno, u sklopu Movember kampanje, osvijestiti da pravi muškarci nisu oni koji nemaju probleme, nego oni koji svoje probleme pravovremeno rješavaju. Pravi muškarci se brinu za svoje zdravlje, ne samo za brkove!