INTERVJU

Mariah Carey pokazala dekolte: Volim napetu odjeću

11.12.2009 u 09:00

Bionic
Reading

U kina stiže 'Precious', film s Mariah Carey o djevojci koja je imala problematično djetinjstvo, baš kao i Mariah, koja se 13 puta selila. Danas je poznata pjevačica koja voli 'napetu odjeću', ima supruga i tisuću pari cipela

Dok čekate intervju s Mariah Carey, morate prvo satima razgovarati s njezinim asistentima, menadžerima i glasnogovornicima, ali kada konačno dobijete tako veliku zvijezdu koja je među najprodavanijim umjetnicima na svijetu, uz Elvisa i Arethu, ona je doslovno - gola.

'Ja sam u kadi, jesam li vam to spomenula? Imam gumb u kadi koji pritisnem i on mi pravi pjenu. Doktor mi je dijagnosticirao bronhitis pa se malo brinem', rekla je Mariah novinaru Papera koji je dogovarao snimanje.

U listopadu je pjevačica promovirala novi album Memoirs of an Imperfect Angel, a sada joj u kina dolazi film Precious, snimljen prema noveli Push, u kojem ima sporednu ulogu. Film je režirao Lee Daniels, a govori o djevojci prekomjerne težine koja živi u Harlemu tijekom 80-ih, ima nasilnu majku i nosi dijete svog oca.

'Pročitala sam mnogo puta tu knjigu i promijenila mi je život', rekla je Carey koja glumi socijalnu radnicu, gospođu Weiss te u filmu ne nosi šminku i izgleda umorno.

Carey je i sama imala problematično djetinjstvo. Njezini roditelji su se razveli dok je bila djevojčica, tata ih je ostavio, a majka ju je odgajala i istovremeno radila više poslova. Selile su se 13 puta, a konačno su se skrasile u Huntingtonu na Long Islandu. Majka je prepoznala njezin talent i pomogla joj da razvije ljubav prema glazbi.

'Ne znam je li to bilo zbog rasizma, ali većina profesora me nije podržavala', rekla je Mariah, koja je prvu kasetu snimila u srednjoj školi i predala je glazbenom mogulu Tommyju Mottoli, za kojeg se udala.

Carey naporno radi. Prošli put, kada su joj album 'Glitter' i istoimeni film izašli u isto vrijeme, doživjela je neuspjeh. Film je bio autobiografski, a zbog jako loših kritika pjevačica je doživjela živčani slom. Ubrzo se vratila albumom The Emancipation of Mimi koji je pobrao dobre kritike, kao i ovaj posljednji.

Voljeli je ili ne, Carey, koja će u travnju proslaviti 40 godina, drugo je ime na ljestvici najslušanijih singlova, odmah do The Beatlesa, a poznata je i po ultrakratkim i uskim odjevnim kombinacijama te ima preko tisuću pari cipela.

'Uvijek govorim da sam vječna 12-godišnjakinja. Kada sam konačno naučila kakvu frizuru trebam nositi i kako se šminkati, pomislila sam da sam konačno u igri', rekla je pjevačica koja ističe da voli 'napete odjevne kombinacije'.

'Čitav život imala sam vrlo nisko mišljenje o sebi. Kada sam imala 12 ili 13, sjećam se da sam hodala uz autocestu kada su mi neki dečki dobacili da imam dobre hlače. Pomislila sam, ako oni misle da su dobre, onda ću ih stalno nositi', prisjetila se Carey koja jednog dana želi napisati autobiografiju.

     

Ne samo da Mariah otvoreno priča o problematičnom djetinjstvu i životu, nego je nedavno u emisiji Larryja Kinga izjavila da se može usporediti s Rihannom što se tiče njene veze s Chrisom Brownom. Kazala je da se dobro slagala s bivšim suprugom, ali i otkrila da joj nije dao da nosi dekoltiranu odjeću te da im je ponekad bilo teško.

Sada je sretna s reperom i glumcem Nickom Cannonom s kojim se upoznala na jednoj od dodjela nagrada, kada je rekao organizatorima da se neće pojaviti ako joj ne može osobno predati nagradu. Prijateljima je pričao o svojoj fascinaciji njome, no ona nije marila za to jer joj je teško vjerovati ljudima. Kada ga je srela drugi put, oboružao ju je 'onim' pogledom, a sada su u sretnom braku i divno im je zajedno, ispričala je.

'Prošlo Valentinovo smo proslavili u kući. Krevet smo posipali laticama i bilo je jako romantično, no onda se dar zapalio i vatra se rasplamsala. Nick je samo stajao, a ja sam bacila ruže i ugasila sam vatru vodom iz vaze. Znate, dobro se snalazim u kritičnim situacijama', zaključila je Carey.